Blog Danny Flies

07 sept 14

Oudere man

Geschreven door Super User

In mijn buurt zie ik vaak een oudere man wandelen met een labrador. Ik ken hem niet, heb nog nooit een echt serieus gesprek met hem gehad. Wel heb ik hem al vaak gecomplimenteerd met zijn mooie hond en de bijzondere band die ze duidelijk hebben.

 
11 juli 14

Daar zitten jullie dan. In de beklaagdenbank.

Geschreven door Danny Flies

Daar zitten jullie dan. In de beklaagdenbank.

Als ordinaire misdadigers. Te wachten op wat de rechter voor jullie in petto heeft. Eindelijk begint de rechtszaak tegen jullie, moedige beaglebevrijders.

 
26 juni 14

Compromisloos vechten tot de laatste kooi leeg is!

Geschreven door Danny Flies

‘Hoe verloopt zo’n gesprek met een rector van een universiteit?’ vroeg een ADC-vrijwilliger me onlangs. Wel, zo’n gesprek (zoals we er recent een hadden met Rik Torfs van de KU Leuven) verloopt altijd via eenzelfde stramien.

 

Enkele dagen nadat we onze facebook eventpagina lanceerden voor onze actie van 5 juni tegen de schandalige cocaïne-experimenten op aapjes aan de KU Leuven hadden we al enkele duizenden deelnemers!

 
17 apr 14

Geen woorden maar daden

Geschreven door Danny Flies

Meer dan 1,3 miljoen Europeanen hebben ons burgerinitiatief getekend om dierproeven te stoppen. Geweldig resultaat vind ik dat! De politici kunnen nu 2 dingen doen: ofwel ongevoelig blijven voor het leed van de dieren en de wens van de bevolking aan hun laars lappen.

 
04 feb 14

Compromissen voor dieren, daar pas ik voor!

Geschreven door Danny Flies

Ik hoor het de heren en dames politici zo graag zeggen, we moeten gaan voor het compromis, iedereen tevreden. Zeker in België, dat kleine complexe landje, is het streven naar compromissen in belangrijke dossiers een nationale sport geworden.

 

Toen ik opgroeide in de jaren ’70 en ’80, zag ik in de media soms beelden van apenexperimenten. Aapjes wiens ogen dichtgenaaid werden, waarbij men gaten in het hoofd boorde, of die opengesneden werden zonder verdoving.

 
01 jan 14

Is vrijheid niet het mooiste dat er is?

Geschreven door Danny Flies

Is vrijheid niet het mooiste dat er is? Voor mij betekent vrijheid kunnen leven zonder andere levende wezens te kwetsen, een warme thuis hebben, geen angst of pijn hebben. Jammer genoeg leven we nog steeds in een maatschappij waarin letterlijk miljoenen levende wezens dit basisrecht ontzegd wordt.

 

Pagina 1 van 2

word lid van ADC