Blog Robert Molenaar

26 aug 14

Labrador

Geschreven door Robert Molenaar

Een van mijn favoriete hobby's is zwemmen. In de winter in een zwembad en in de zomer in een plas, rivier of zee.  Waar ik altijd enorm van kan genieten, zijn de honden die wellicht nog blijer zijn dan ik wanneer zij water zien.

Laatst zag ik twee labradors met elkaar spelen. Achter elkaar rennen. De tong uit hun bek. Het lijkt alsof ze glimlachen. Aan alles kun je zien dat zij het naar hun zin hebben. Helemaal in hun element.

 
04 juli 14

Opsporen, monitoren, ontmaskeren.

Geschreven door Robert Molenaar

Op meer dan 350 locaties in België en Nederland worden proefdieren gehouden. Locaties die angstvallig voor de buitenwereld verborgen worden gehouden. Bij de universiteiten zijn deze gebouwen soms herkenbaar aan de afgedekte ramen.

 
11 apr 14

Mobilisatie van gelijkgestemden

Geschreven door Robert Molenaar

Woensdag 9 april 2014 was een zeer emotionele dag voor mij. Ik moest denken aan die ene nacht, precies een jaar geleden, die het verschil maakte voor 6 beagles uit de fokkerij van Jan Rutten in Escharen.

Maar ook moest ik denken aan de beagles die we wel gehoord hebben, maar niet gezien. De beagles die er ook zaten en die wij met pijn in het hart achter moesten laten. 

 
10 mrt 14

Onze dag zal komen

Geschreven door Robert Molenaar

Wanneer je als organisatie groeit, dan komen er zaken op je af waar je nooit echt bij stil hebt gestaan. Zoals het formuleren van je doelstelling bijvoorbeeld. Onze stagiaires vragen ernaar, en ook in het opstellen van een beleidsplan moet je een doelstelling formuleren.

 
28 feb 14

‘Ze’ komen de boel verstoren

Geschreven door Robert Molenaar

Gisteren is de workshop ‘alternatieve methoden voor het gebruik van niet-menselijke primaten in biomedisch onderzoek’ in Rijswijk van start gegaan. Twee dagen lang praten onderzoekers over de ontwikkeling van alternatieven (*) voor apenonderzoek.

De workshops duren twee dagen en zijn ook nog eens gratis! 

 
06 feb 14

AMC onderzoekers gaan door met nutteloos onderzoek op muizen

Geschreven door Robert Molenaar

Muizen zijn helemaal geen geschikte proefdieren om nieuwe medicijnen op te testen. Dat is in ieder geval zo als het gaat om bloedvergiftiging (sepsis), brandwonden en ernstige verwondingen.

 
17 jan 14

In weer en wind

Geschreven door Robert Molenaar

Elke zaterdag informeert ADC het winkelend publiek in de binnensteden van België en Nederland over dierproeven. Dit doen we met een klein team van zeer gemotiveerde vrijwilligers, in weer en wind.

In onze beginperiode hadden we nog geen professionele tent en waren we volledig afhankelijk van het weer.

 
13 dec 13

Stop de zoektocht naar het ‘ware’ diermodel

Geschreven door Robert Molenaar

Onderzoekers zijn anno 2013 nog steeds op zoek naar het ‘juiste’ dier(model) om op te testen. Onderzoekers in het BPRC waren dolgelukkig toen ze een groep penseelapen konden injecteren met artritis. Meestal werden makaak-apen gebruikt voor dit onderzoek en nu lukt het ook om artritis bij penseelaapjes op te wekken.

 

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2

word lid van ADC