13 nov 14

Dierenmishandeling in Leuven.

Afdrukken E-mail

Leuven is een vreselijke plek voor proefdieren. Konijnen, muizen en ratten worden blootgesteld aan derdegraads brandwonden, verminkingen en uithongeringsexperimenten.

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) legt met dit rapport de vinger op de zere plek. Aan de hand van 3 voorbeelden willen we aantonen dat Leuven verantwoordelijk is voor onbeschrijfbaar dierenleed. ADC roept de Vlaamse regering op om in te grijpen.

ADC wist ook de hand te leggen op vreselijke beelden van zo'n experiment: het oog van een jong muisje wordt hierop verwijderd met een pincet!

De allerzwaksten in onze maatschappij, de dieren, worden nog steeds massaal gebruikt in experimenten. Zoals deze beelden aantonen, is er geen enkel mededogen met deze dieren. In naam van de wetenschap worden vaak zeer jonge dieren angst, pijn en stress toegebracht.

Maar het is niet genoeg voor de onderzoekers. Recentelijk heeft het bedrijf Bio-Incubator een vergunning aangevraagd om 4 x meer proefdieren te gebruiken. 4x meer dierenleed!

ADC riep direct op om massaal een bezwaarschrift in te dienen. Vele honderden dierenvrienden gaven hier gehoor aan. Ook organiseren wij op 19 november een protestactie in Leuven.

Laat het duidelijk zijn. ADC wil niet MEER maar GEEN dierproeven.

Klik hier voor het rapport.

word lid van ADC