Zal het dan nooit stoppen? 

Category: 
'Zal het dan nooit stoppen?' horen we soms van ADC-sympathisanten. Het duurt allemaal zo lang. Laat het duidelijk zijn voor iedereen, ADC deelt deze gevoelens van frustratie die we vinden bij dierenvrienden. Ook wij vinden het verschrikkelijk dat er nog steeds in binnen- en buitenland proefdieren gebruikt worden. Maar het feit dat dit nog gebeurt, het feit dat het allemaal traag gaat, is voor ons geen reden om te stoppen of wanhopen. 
 
Ja, het gaat traag, maar we gaan vooruit. In Europa gebeuren er nu minder dierproeven dan pakweg 15 jaar geleden toen ADC begon met zijn campagnes. We ervaren tijdens onze gesprekken dat er hoe langer hoe meer serieuze politieke aandacht is voor het lot van proefdieren. En niet te vergeten, er wordt tegenwoordig door veel wetenschappers ingezet op dierproefvrije methoden.
 
Dus we gaan vooruit. Misschien niet zo snel als we zelf willen, maar wel vooruit. En dat is waar het ADC om te doen is. Geen wereldvreemde onrealistische eisen stellen, maar concrete en positieve stappen voorwaarts zetten. De proefdieren die nu nog opgesloten zitten verwachten dit van ons. ADC zal hen ook dit jaar niet in de steek laten.