Burgerinitiatief haalt 50.000 handtekeningen op tegen dierenleed Janssen Pharmaceutica!

Category: 

Een burgerinitiatief, opgezet door Bruno Van denbroeke, heeft 50.000 handtekeningen opgehaald tegen de hondenexperimenten bij Janssen Pharmaceutica.

 

Bruno Van denbroeke : 'Als fervent dierenvriend kon ik niet langer mijn ogen sluiten voor het leed van de honderden beagles bij Janssen Pharmaceutica. Ik wou zoveel mogelijk mensen wereldwijd op de hoogte brengen van dit verschrikkelijk hondenleed en heb dan ook een petitie opgezet. Op korte tijd hebben bijna 50.000 dierenvrienden deze petitie ondertekend! Ik wou deze als bezorgde burger overhandigen aan Janssen Pharmaceutica hopende dat dit leed in de toekomst vermeden kan worden.'

 

De Anti Dierproeven Coalitie steunde dit burgerinitiatief! Op woensdag 2 december waren wij aanwezig toen Bruno zijn petitie overhandigde.

 

ADC-voorzitter Danny Flies : 'Beeld je eens in wat een leed er zich moet afspelen in dat speciale hondenpaviljoen. Honderden beagles die kwispelend hun dood tegemoet gaan. In plaats van te stoppen met deze experimenten, verhogen ze zelfs het aantal experimenten op deze dieren.'

 

ADC zal altijd de stem blijven van de proefdieren binnen dit bedrijf!

 

Radio 2, de kranten 'Het Nieuwsblad', 'Het Laatste Nieuws' en 'Gazet van Antwerpen' waren aanwezig.

 

Hier kan je het ADC-rapport over de hondenexperimenten bij Janssen vinden. (1) Dit rapport gaat wat dieper in op het verborgen dierenleed bij Janssen Pharmaceutica. In het verleden heeft Janssen altijd gesteld dat de dieren in hun laboratorium best een goed leven hebben, wij weerleggen deze stelling volledig.

 

 

 

(1) http://stopdierproeven.org/sites/default/files/downloadpdf/janssen-drugtesten.pdf