Activisten uit Milaan in actie: Deal with Sciencelink, Deal with us

Op vrijdag 18 januari hadden we een goede dag van demonstraties tegen de vivisectie industrie. Na 's morgens een demonstratie bij het Italiaanse hoofdkantoor van Sanofi-Aventis (een klant van dierproefcentrum HLS) gedaan te hebben gingen we door naar Harlan Italië. Dit in het kader van de campagne die op dit moment tegen Harlan gevoerd wordt in België en Nederland, waar Harlan dieren wil gaan leveren aan, en proeven uitvoeren in, het nog te bouwen dierproefcentrum Sciencelink.

Het kantoor van Harlan in Italië ligt in Correzzana, in de buurt van Milaan. Op deze plek fokt Harlan niet alleen dieren voor de vivisectie industrie, maar zit ook een laboratorium waar dierproeven worden uitgevoerd. Ook nu weer was het duidelijk dat Harlan niet op onze aandacht zit te wachten; ze weigerden met de pers te praten, en hadden net als tijdens voorgaande demonstraties al hun medewerkers al naar huis gestuurd. Dus stonden we ook deze keer weer voor een leeg gebouw te demonstreren. Wel waren er maarliefst vier busjes ME aanwezig voor onze demonstratie. Tijdens onze demonstratie hadden we wel de kans om met de pers te praten, en ook hen in te lichten over waar Harlan zich precies mee bezig houdt. Hierna gingen we verder met plan B, omdat we wel al hadden verwacht dat Harlan opnieuw al haar medewerkers vroegtijdig naar huis zou hebben gestuurd.

Plan B was om ons op te splitsen in zes verschillende groepjes, om vervolgens de nabij gelegen dorpen en omgeving van Harlan te informeren over de aanwezigheid en praktijken van dit zieke bedrijf. Tijdens onze vorige demo bij Harlan ontvingen we veel steun van mensen, en ook nu weer steunden de mensen onze actie massaal. Sommigen van hen gingen zelfs naar Harlan toe nadat ze een flyer hadden ontvangen om dit bedrijf met eigen ogen te zien. We weten dat alle medewerkers van Harlan in de omgeving van het bedrijf wonen en we willen ervoor zorgen dat iedereen weet wat er zich afspeelt in dit anders anonieme bedrijf. Nu hangen onze posters over Harlan bij bakkers en scholen, zodat iedereen weet van het bestaan van dit bedrijf. Aangezien Harlan onze aandacht normaal al niet op prijs stelt zullen ze dit zeer zeker niet waarderen.

Een dag zonder medewerkers in een lab is een dag minder dierenleed, en bovendien een dure grap voor dit bedrijf, dus we zullen ervoor zorgen dat we snel weer voor de poorten staan.