Dierenbeulen spelen verstoppertje

Om half acht stonden activisten van de Anti Dierproeven Coalitie weer voor de deur bij Philip Morris in Bergen op Zoom. Vanwege ons protest werden weer alle werkroosters van het personeel omgegooid om maar niet geconfronteerd te hoeven worden met de waarheid: dierproeven zijn achterhaald en onethisch. Dat zelfs medewerkers van Philip Morris het met onze campagne eens zijn, werd weeral duidelijk toen we de voorbije dagen mails met extra informatie kregen van deze medewerkers die niet blij zijn met deze experimenten op dieren. Er moet een einde komen aan de belachelijke tabaksexperimenten op tienduizenden dieren in Philip Morris laboratoria. Om te beginnen met een verbod op tabakstesten in België!

Van Bergen op Zoom naar Roberto Hartelust in Tilburg. In een loods op een industrieterrein in Tilburg Noord zitten tientallen onschuldige apen te wachten op het leed dat hen te wachten staat. Hartelust importeert apen vanuit China en vervoert de bange diertjes naar dierproefcentra in heel Europa. Opnieuw stonden we voor de poort en maakten we duidelijk dat we nooit zullen ophouden. De Anti Dierproeven Coalitie zal nooit stoppen met het bevechten van Hartelust!

We eindigden de dag bij het grootste apentestcentrum van Europa. Het BPRC in Rijswijk staat weer midden in de belangstelling van activisten. De vorige keer betekende dit een verbod op het gebruik van chimpansees. Nu komen we de vrijheid opeisen van al die andere apen die nog vastzitten in Rijswijk. Stiekem is BPRC directeur Ronald Bontrop bezig met het uitbreiden van de fokkolonie apen, ondanks de nadrukkelijke wens van de regering om het aantal apen te verminderen. Vastberaden en gedreven zullen we ons protest voortzetten.

Zaterdag 4 oktober zullen honderden activisten demonstreren in Rijswijk voor de vrijheid van deze apen. Klik hier voor meer informatie.