PROTEST TEGEN TESTEN OP DIEREN

door Mariëtte den Engelse.

BERGEN OP ZOOM - De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) houdt 27 juni een protestactie bij Philip Morris.

De sigarettenfabrikant doodt volgens de activisten jaarlijks tienduizenden dieren voor tabakstesten.

"Met spandoeken, protestborden en vooral veel kabaal gaan we de mensen confronteren met het dierenleed dat zich in de laboratoria van Philip Morris afspeelt", zegt woordvoerder Robert Molenaar van ADC. Hij verwacht op 27 juni met 25 activisten uit Nederland en België bij de poort te staan. "Deze nutteloze, onzinnige en perverse testen moeten stoppen", stelt Molenaar.

Bij de gemeente Bergen op Zoom is een vergunning voor de demonstratie aangevraagd. "Die hebben we in behandeling, maar de vergunning is nog niet verstrekt", weet woordvoerder Erwin Stander. De protestactie is gepland op de Marconilaan en duurt van 12.00 uur tot 14.00 uur. (NOOT; Er is slechts sprake van een aanmeldingsplicht, een vergunning hoeft niet verstrekt te worden)

Het management van Philip Morris schrijft in een brief aan het personeel veel waarde te hechten aan de vrijheid van meningsuiting en personen en groepen die hun mening uiten, te respecteren. Het bedrijf erkent dat er proeven worden gedaan met muizen en ratten. Dat gebeurt vooral om erachter te komen waardoor tabaksproducten ziektes bij mensen veroorzaken. De leiding van de sigarettenfabrikant geeft het personeel enkele richtlijnen mee voor 27 juni. 'Ga niet in discussie met de activisten. Ook niet als ze de toegang tot het kantoorpand of de parkeerplaats blokkeren'. Ook bestaat de kans dat actievoerders de komende periode proberen het gebouw binnen te komen. "Als een onbekende met je het gebouw in wil, verwijs hem of haar dan naar de receptie of bel de bewaking", zo staat in de brief.

Het personeel wordt geacht tijdens de protestactie van de ramen weg te blijven. Ook is het mogelijk dat de directie besluit de toegang tot het terrein tijdelijk af te sluiten.

BN de Stem heeft ook een video reportage gemaakt over het aankomende protest bij Philip Morris. Voor de complete actieagenda klik je hier.

Doe mee met ons protest voor de dieren, meld je vandaag nog aan. [email protected]