Wij tolereren geen dierenleed

Dieren zijn geen gebruiksvoorwerpen, daarover is iedereen het eens. Toch worden alleen al in BelgiŽ en Nederland jaarlijks miljoenen onschuldige dieren gebruikt en vermoord in de dierproefindustrie. Dat de Anti Dierproeven Coalitie dit niet tolereert zal ondertussen wel voor iedereen duidelijk zijn.  Daarom stonden we weer een hele dag voor de deur van deze dierenbeulen.

We begonnen bij Janssen Pharmaceutica, Turnhoutseweg 30 te Beerse. Dit zieke bedrijf blijft honden gebruiken om nieuwe producten te testen, ook al zijn er ondertussen genoeg alternatieven voor dierproeven. Dat Janssen Pharmaceutica niet gediend is met onze actie voor de dieren werd wel duidelijk toen burgemeester Willemsens onze actie initieel verbood. Wat hebben zij allemaal te verbergen? Meer dan 2 uur stonden we aan de hoofdingang ons afschuw te uiten over het leed waar Janssen verantwoordelijk voor is.  Dat zij beaglehonden langdurig onderwerpen aan giftigheidsonderzoeken en aapjes injecteren met chemicaliŽn hangt Janssen liever niet aan de grote klok. Daarom confronteerden wij iedere werknemer die ons moest passeren met de gruwelijke waarheid.  De tijd dat Janssen dit allemaal in het grootste geheim kon doen, is voorbij. Wij zullen terugkeren in naam van de dieren!

Daarna ging het verder richting ambassade van Nepal, Brugmannlaan 210 te Brussel. Als het ambassadepersoneel na onze eerste actie dacht dat ons protest bij een keer zou blijven, dan hebben ze zich grondig vergist in de Anti Dierproeven Coalitie.  Zolang de plannen om aapjes te gaan uitvoeren naar gruwelijke proefdierlaboratoria niet voor eens en voor altijd van de baan zijn, zullen wij keer op keer terugkomen. Opnieuw werden we binnengeroepen door de ambassadeur die ons deze keer plechtig beloofde erop toe te zien dat deze export voorkomen wordt. Onze acties zullen alleszins doorgaan tot wij hier 100% zekerheid over hebben.

Eindigen deden we bij het Philip Morris laboratorium, Grauwmeer 14 Leuven. Zoals bij onze vorige protesten was alles hermetisch afgesloten.  Wel de 'moed' hebben om dieren 90 dagen lang sigaretten te laten roken en ze daarna kapot te maken, maar niet de moed hebben om ervoor uit te komen. Ze verstoppen zich liever binnen met alle lichten uit... Philip Morris, na BelgiŽ en Nederland worden er nu ook acties gevoerd in Zwitserland en dit met maar 1 doel, jullie dierproeflaboratorium sluiten. Deze actiedag is opgedragen aan de Engelse en Oostenrijkse dierenrechtenactivisten die al maanden in de cel zitten.  Hun enige 'misdaad' is opkomen voor de dieren.  Lees hier meer over hun zaak :
http://www.stopdierproeven.org/gevangenensupport.html

De pers was weer massaal van de partij, zowel televisie als kranten.
Hier vind je alvast enkele voorbeelden:

De Morgen
RTV
Het Nieuwsblad


Wens je een volgende keer mee actie te voeren, meld je dan aan via
[email protected]