PROTEST BIJ HEL VOOR DIEREN IN ARDENAY

Vrijdag begon Coalition Anti Vivisection de dag met een nieuw target, in de vorm van het in Bray et Lu gelegen Centre d'élevage d'Ardenay, een fokker en leverancier van dieren voor dissectie en vivisectie. Naast de kikkers, muizen, ratten en konijnen die dit bedrijf officieel fokt, zijn er ook bewijzen naar boven gekomen dat zij honden en katten leveren. Een medewerker is zelfs veroordeeld voor het kidnappen van huiskatten om deze vervolgens door te verkopen aan vivisectiecentra, wat al genoeg zegt over de mate van ethiek binnen dit bedrijf. Na een kleine tocht door het dorpje om de bewoners te informeren over de smerige praktijken die zich in hun dorp afspelen, trokken we naar de plek zelf waar we met steun van enkele dorpsbewoners een zeer luid en krachtig protest hielden, wat hopelijk het begin zal zijn van een succesvolle campagne.

Bekijk hier onder het ADC-TV filmpje: Protest in Ardenay

Na Ardenay trokken we verder naar de plaats Evreux, waar een grote vestiging van HLS klant GlaxoSmithKline gelegen is. Eenmaal aangekomen op de plek van de demonstratie werden we opgewacht door een klein leger aan politie agenten, die ons op afstand hielden van het bedrijf en ons vertelden dat het gebruik van megafoons verboden was in een poging ons te ontmoedigen. Helaas voor Glaxo waren de stemmen van 40 activisten nog altijd genoeg voor een luid en duidelijk protest, en maakten we duidelijk dat dit soort maatregelen ons zeker niet tegen zullen houden in onze strijd voor de dieren.

We eindigden onze twee dagen van internationaal protest bij het Centre International de Toxicologie (C.I.T.), een groot dierproefcentrum dat gezien kan worden als de Franse tegenhanger van HLS. Ook hier was de politie in grote getalen aanwezig maar ook hier lieten wij ons niet uit het veld slaan en confronteerden we de medewerkers stuk voor stuk met hun bloederige business. Zolang dieren lijden en sterven in dierproefcentra zullen wij er staan om voor ze op te komen, in binnen- en in buitenland.

 


\