De Anti Dierproeven Coalitie heeft woord gehouden!

Sciencelink voor eens en voor altijd van de baan.

' Deze slag is door dierenactivisten gewonnen.'
15 april 2008, Lei Heldens, Wethouder Gemeente Venray

De Anti Dierproeven Coalitie heeft zich de voorbije maanden vreedzaam maar gedreven verzet tegen de geplande bouw van Sciencelink. In dit door de gemeente Venray geplande commercieel dierproeflaboratorium zouden duizenden dieren dag in dag uit pijn en angst lijden bij nutteloze experimenten, met de dood tot gevolg.

De Anti Dierproeven Coalitie heeft altijd gezegd dat Sciencelink er nooit zou komen en wij hebben woord gehouden. Dit is geen overwinning voor ons, maar voor de dieren. Wij zijn er trots op hun stem te kunnen zijn!

Hier vind je meer informatie over onze campagne van de voorbije maanden.

Laat het duidelijk zijn voor iedereen, Sciencelink was een fout project, en we hebben dit tegengehouden. Na Sciencelink richt de Anti Dierproeven Coalitie al zijn aandacht op de apenhel in Rijswijk, het BPRC, waar 1.400 apen gevangen zitten die gruwelijke testen moeten ondergaan.  

Verder zullen wij het Philip Morris laboratorium in Leuven sluiten waar jaarlijks duizenden dieren kapotgemaakt worden nadat ze 60 dagen aan één stuk door tabaksrook hebben moeten inhaleren.

In dit kader zullen wij op donderdag 24 april in Nederland en vrijdag 25 april in België gedreven protesteren.

>Actieagenda