Infostand bij Nepalese ambassade in Parijs

Op dinsdag 10 juni stond de Franse afdeling van de Anti Dierproeven Coalitie met een informatiestand nabij de ambassade van Nepal in Parijs. Onze missie hier was om voorbijgangers gevoelig te maken voor en te informeren over de plannen van Nepal om resusmakaakapen te exporteren naar Amerikaanse vivisectielaboratoria.

Honderden mensen ontvingen onze folders en velen van hen waren geschokt dat een land als Nepal, dat bekend staat als overwegend hindoeïstisch en deels boeddhistisch, in staat zou zijn om inheemse apen, die door een groot deel van de bevolking als heilig worden aangezien, willens en wetens als gebruiksvoorwerpen te verhandelen aan dierproefcentra in de Verenigde Staten alwaar hen een ware hel wacht. Opnieuw werden er vele handtekeningen gezet op onze petitielijst door mensen die hiermee verklaarden Nepal niet te bezoeken zolang het land een rol speelt in de weerzinwekkende apenhandel.

We hadden zelfs een Nepalees staatsburger aan onze stand die de petitie ondertekende en vertelde dat hij ook fel tegenstander was van de uitbuiting van inheemse dieren voor geldelijk gewin. Het is absoluut onacceptabel dat een democratisch gekozen regering, zoals die van Nepal, de sentimenten van haar burgers stelselmatig negeert. Ook buiten Nepal walgt het overgrote merendeel van de mensen van de Nepalese plannen om apen te leveren voor vivisectie. Wanneer de overheid deze misselijkmakende praktijken geen halt toeroept en de export daadwerkelijk doorgang kan vinden zal dit drastische gevolgen gaan hebben voor de Nepalese economie. Wereldwijd zullen mensen Nepal links laten liggen als ideale vakantiebestemming, temeer aangezien het land veelal afhankelijk is van ecotoeristen die een meer ethische en respectvolle kijk hebben op de aanwezige natuurpracht en de inheemse dieren.

Zal Nepal, als land waarin een cultuur domineert die apen als heilige dieren beschouwt, de keuze maken om haar spiritualiteit te verraden en om haar afkomst en respect voor leven te verloochenen? Of zal het ervoor kiezen om haar apen actief beschermen en de dreigende export van deze heilige dieren naar de Verenigde Staten permanent te verbieden?

De Gateway To Hell campagne, gericht tegen de internationale apenhandel ten behoeve van de vivisectie-industrie, zal doorgaan met het blootleggen van Nepal’s rol in deze walgelijke business totdat het land alle banden en betrokkenheid verbreekt. Van de reputatieschade die Nepal zal ondervinden door deze voortdurende ontmaskering en blamering zal het zich niet zomaar zuiveren en hoe langer de Nepalese overheid wacht met het maken van een ethisch besluit, hoe slechter haar imago in de wereld zal worden.

Bezoek ook onze Franstalige website: www.contrevivisection.org