GEEN VAKANTIE VOOR DE ANTI DIERPROEVEN COALITIE
Ook in augustus op de bres voor de dieren

Het beloofde een lange en belangrijke actiedag te worden. Al om 7.30u stonden we aan de hoofdingang van GlaxoSmithKline, Rue de l'Institut in Rixensart. In het laboratorium van dit foute en zieke bedrijf wordt massaal getest op apen, honden, ... Hier stopt het echter niet, GSK is verder nog één van de belangrijkste klanten van Europa's gruwelijkste commercieel dierproeflaboratorium, Huntingdon Life Sciences. Bijna 3 uur confronteerden we de bijna 3.000 werknemers die binnengingen. Ja, denk vandaag maar eens na tijdens het werk waarvoor je medeverantwoordelijk bent, het systematisch martelen en doden van onschuldige dieren.

Daarna ging het richting kabinet van minister van Volksgezondheid Onkelinx, Handelsstraat 76 te Brussel. Een levensgrote muis rookte sigaretten als protest tegen de zieke tabakstesten die Philip Morris in België uitvoert op dieren. Minister Onkelinx heeft in het verleden beloofd dit te verbieden, wij gingen haar herinneren aan deze belofte. Voor ons protest had de minister beloofd een delegatie te ontvangen, echter toen we er stonden bleek ze plots niet op haar kabinet te zijn... Geen nood, dan komen wij gewoon binnen 2 weken terug. Voor ons is het duidelijk, wij sluiten geen compromissen wat dierenleed betreft. Wij willen dat het testen van sigaretten op dieren vandaag nog verboden wordt.

Enkele weken geleden is er een nieuwe campagne begonnen tegen de export van apen vanuit Nepal. Dat Nepal niet het enige land is dat totaal respectloos met apen omgaat, bewijst Mauritius. Dit 'vakantie eiland' voert elke jaar tienduizenden apen uit naar Westerse dierproeflaboratoria zoals het GSK-laboratorium waar we deze ochtend stonden. Mauritius, we zullen nooit stoppen met ons protest aan jullie ambassade, Bollandistenstraat 68, Etterbeek!

Eindigen deden we bij het Belgische hoofdkantoor van Philip Morris, Berchemstadionstraat 72, Berchem. Ondertussen is de weerzin van activisten voor Philip Morris nog gegroeid. Na acties in België zullen er hoe langer hoe meer acties wereldwijd plaatsvinden. Check it out : http://www.myspace.com/philipmorriskillsanimals

Het was een lange maar geslaagde dag voor de dieren. Laat het duidelijk zijn voor iedere dierenbeul, de Anti Dierproeven Coalitie zal nooit stoppen jullie te bevechten!

Weeral was de pers massaal geïnteresseerd in ons gedreven protest. Zowel nationale radio, tv als kranten waren aanwezig tijdens onze acties. Klik hier voor het VRT-nieuws.

Klik hier voor RTL Info nieuws.