ACTIEDAG IN PARIJS
BIJ OPDRACHTGEVERS
HUNTINGDON LIFE SCIENCES

Nederlandse en Belgische activisten van de Anti Dierproeven Coalitie voerden actie in Parijs samen met hun collega’s van de Coalition Anti Vivisection, de Franse afdeling van ADC. Donderdag stond geheel in het kader van de campagne tegen Huntingdon Life Sciences, Europa’s grootste dierproefcentrum dat al zes maal is ontmaskerd als zijnde schuldig aan extreem dierenleed, en dat dagelijks 500 dieren de dood injaagt.

We begonnen de dag bij Sanofi Aventis, een klant van HLS dat haar hoofdkantoor in Parijs heeft. Van 8.30 tot 11.00 voerden we luid en gedreven actie met zo’n 40 activisten, en maakten we duidelijk dat zakendoen met HLS niet geaccepteerd zal worden. Nu niet en nooit niet.

Hierna was het de beurt aan Novartis, dat als één van de grootste klanten van HLS wereldwijd steeds meer protesten moet ondergaan. Twee uur lang schreeuwden we ons de longen uit het lijf, en confronteerden we het Novartis personeel met de gruwelijkheden die zich mede dankzij hen nog altijd dagelijks afspelen in HLS.

Als laatste trokken we naar het Europese hoofdkantoor van Bristol-Myers Squibb, om ook daar duidelijk te maken dat het financieren van dierproeven anno 2008 niet door de beugel kon. Laf als deze bedrijven doorgaans zijn werd ook hier weer duidelijk dat deze dierenbeulen de confrontatie ten alle kosten probeerden te vermijden, aangezien het merendeel van hen in geblindeerde busjes en taxi’s het terrein verliet om zo laf en harteloos onherkenbaar te kunnen vertrekken. Het oorverdovende geluid dat we met zijn allen produceerden was echter onmogelijk tegen te houden, dus ook hier hebben we de medewerkers stuk voor stuk duidelijk laten weten wat we van hen en hun praktijken vinden.

Klik hier voor de Franstalige website.