TABAKSTESTEN OP DIEREN BIJ DE WET VERBODEN.
Acties gaan door tot lab dicht is.

Sinds oktober 2007 voert de Anti Dierproeven Coalitie een campagne tegen het Philip Morris dierproeflaboratorium, gevestigd in Haasrode/Leuven. Dankzij onze blijvende druk op dit laboratorium en politici, heeft de ministerraad nu besloten om aan deze onzinnige testen een einde te maken.

De Anti Dierproeven Coalitie begrijpt echter niet waarom in dit KB gesteld wordt dat Philip Morris een overgangsperiode van 2 jaar krijgt. Eerder weigerde het Leuvense stadsbestuur een uitbreiding van dit laboratorium om ethische reden (wat een primeur was in België) dankzij onze acties.  Dit was een duidelijk statement dat aangaf dat dit laboratorium geen plaats heeft in Belgie.

We weten dat Philip Morris de voorbije weken hard gelobbyt heeft bij o.a. Open VLD politici om hun onzinnige proeven te kunnen verder zetten. Voor de Anti Dierproeven Coalitie is het duidelijk, wij zullen geen 2 jaar wachten, wij zullen verder actie voeren om dit laboratorium zo snel mogelijk dicht te krijgen.

De Anti Dierproeven Coalitie is de enige dierenrechtenorganisatie in België die dit machtige bedrijf al maanden aanpakt. Wij hebben altijd gezegd dat dit onzinnige laboratorium waar jaarlijks 6.000 dieren gedood worden in tabakstesten gesloten zou worden.  Wij zullen niet rusten voor dit ook gebeurt!