MARS TEGEN DIERPROEFFOKKERIJ ARDENAY

Vernon/Ardenay, Frankrijk - Op zaterdag 7 juni protesteerden we samen met onze collega's van de Franse Coalition Anti Vivisection in Vernon en bij het fokbedrijf Ardenay in Bray et Lû. De middag begon met een mars in Vernon. We vertrokken vanaf het marktplein. De optocht trok door het stadscentrum waar veel mensen aanwezig waren die we konden informeren over de wreedheid en de gevaren van vivisectie. We probeerden mensen in te laten zien dat het kopen van dierproefvrije producten de dieren kan helpen en industrieën die niet bijdragen aan dierenmishandeling kan steunen.

Er waren veel mensen die geschokt waren door onze beschrijving van verschillende dierproeven. Sommige voorbijgangers huilden bij het zien van de foto’s op de posters die we hadden meegebracht. Het is belangrijk dat men de waarheid kent achter de machtige lobby's die alternatieve methoden voor dierproeven proberen te diskwalificeren. Men moet zich realiseren dat deze lobby's, juist vanwege de eigen belangen van de vivisectieindustrie, beweren dat de dieren in laboratoria niet lijden en dat het niet nodig zou zijn om medisch onderzoek te vernieuwen met alternatieven in de naam van vooruitgang.

Onze informatiefolders werden door velen aangenomen en gelezen. Ook werden er veel vragen gesteld. Het was erg fijn om te zien hoeveel mensen bleven staan om te luisteren naar ons verhaal. We vertelden over dissectie in het onderwijs en we vroegen aan de jongeren of ze op school het bestaan en gebruik van alternatieve methoden wilden aankaarten.

Dieren kunnen in lesprogramma’s worden vervangen door, onder andere, computermodellen en CD-rom’s. De mensen reageerden verbaasd toen we hen vertelden waar hun belastinggeld heengaat: het wordt onder meer geïnvesteerd in het BioNormandie Parc en het Centre International de Toxicologie d’Evreux ! Hier worden weerzinwekkende experimenten gedaan op apen, honden, ratten en ga zo maar door. We kregen veel reacties op het verhaal over het fokbedrijf van Marie Lessieux; Ardenay.

Direct na onze mars door Vernon gingen we door naar dit zieke bedrijf om zo de duizenden dieren die daar gevangen zitten een stem te geven.

Centre d’Élevage d’Ardenay (Centre d’Élevegae de Contigné)

Niet ver van Vernon, in Bray et Lû, fokt de familie Lessieux ratten, muizen en kikkers voor dissectie en vivisectie. Zij verkopen ook andere dieren als daar vraag naar is. Hier is de catalogus van Ardenay. Blijkens wetenschappelijke publicaties levert het bedrijf tevens grote aantallen gedomesticeerde katten aan de vivisectieindustrie. Maar waar komen deze dieren vandaan? Katten worden namelijk niet in Ardenay gefokt.

De Coalition Anti Vivisection zullen doorgaan met de protestacties! Dieren zijn levende wezens die net als ons mensen angst en pijn voelen en de afgrijselijke beperkingen die opsluiting met zich meebrengt ervaren. Zij zijn geen “lesmateriaal” !

Doe mee met ons protest voor de dieren, meld je vandaag nog aan. [email protected]

Bezoek de Franstalige website: www.contrevivisection.org