Janssen Pharmaceutica vermoordt honden in Beerse.

Janssen krijgt de Anti Dierproeven Coalitie voor hun deur!

Een hond is geen gebruiksvoorwerp, daarover is iedereen het eens. Toch blijft Janssen Pharmaceutica honden gebruiken om nieuwe producten te testen, ook al zijn er ondertussen genoeg alternatieven voor dierproeven. Daarom voert de Anti Dierproeven Coalitie actie bij de hoofdingang, Turnhoutseweg 30 te Beerse op 18 juli van 8u tot 10.30u. Dat Janssen Pharmaceutica niet gediend is met onze actie werd wel duidelijk toen burgemeester Willemsens onze actie initieel verbood. Wat heeft Janssen te verbergen?

Janssen Pharmaceutica, opgericht in 1953 en deel uitmakend van de Johnson & Johnson groep, onderwerpt dagelijks vele dieren aan experimenten. In het laboratorium te Beerse worden beaglehonden, die bekend staan om hun zachtaardig karakter en relatief hoge pijngrens, gebruikt voor giftigheidstesten. Zij krijgen o.a. via buisjes in hun keelgat hoge doseringen toxische stoffen binnen om de giftigheid van deze stoffen te testen. Deze testen voert Janssen ook uit op apen. Verder moeten beagles capsules inslikken of krijgen ze injecties met giftige stoffen, weeral om de giftigheid te testen. Naast deze giftigheidstesten ondergaan beagles ook hersenonderzoek door elektronen aan de hersens vast te maken en deze te koppelen aan computers. Elektroden worden vastgemaakt aan de maag van de hond, bij n van de onderzoeken werden op vier verschillende plekken 24 elektroden aangebracht, en dit 7 maanden lang. Bijna alle honden worden na deze gruwelijke testen afgemaakt.

Op Janssen's eigen website lezen we : 'Vernieuwende wetenschap ligt aan de basis van vernieuwende producten.'

Hoe kunnen zij dit beweren, zij die krampachtig blijven vasthouden aan verouderde en zieke wetenschap, namelijk dierproeven. In tegenstelling tot wat dierproefnemers ons willen doen laten geloven, zijn er vandaag de dag genoeg alternatieven voor dierproeven. Er is een rijkdom aan gesofisticeerde technieken inclusief computermodellen, genenonderzoek, weefselkweken, epidemiologische studies (onderzoek bij mensen en hun omgeving) en klinische studies. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld uit menselijke
hersencellen een ‘microbrein’ ontwikkeld, waarmee zowel tumoren als kunsthuid en beenmerg worden onderzocht. We kunnen tegenwoordig irritaties testen op kunsthuid en vaccins ontwikkelen uit celkweek van menselijke cellen. Zelfs toonaangevende medische opleidingen aan de Amerikaanse universiteiten van Harvard, Yale en Stanford gebruikt men innovatieve, klinische leermethoden in plaats van ouderwetse dierproeflaboratoria. Havard bijvoorbeeld biedt een hart- en anesthesiepracticum waar studenten echte artbypassoperaties observeren in plaats van opengesneden honden.
 
Janssen gebruikt in Beerse niet alleen honden, maar ook apen, konijnen, paarden, varkens, ... voor de meest perverse testen. Als Janssen echt vernieuwend wil zijn, en ethisch correct, zouden ze veel meer investeren in het gebruik van alternatieven voor dierproeven.  Het is natuurlijk makkelijker voor bedrijven zoals Janssen om te blijven experimenteren met levende wezens.

In naam van de duizenden dieren die door Janssen de voorbije jaren nodeloos afgeslacht zijn, eisen wij de stopzetting van deze perversiteiten.

Meld je vandaag nog aan om mee actie te voeren op
[email protected]!