ADC confronteert ook dit jaar

De Anti Dierproeven Coalitie begon het jaar goed met een hele dag gedreven acties bij heel foute bedrijven.

We begonnen al heel vroeg in de ochtend bij het Philip Morris laboratorium, Grauwmeer 14 te Leuven. Vanaf 6.30u hielden we de wacht om de werknemers die deze ochtend het bedrijf zouden binnenrijden, te confronteren met de gruwel waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Onschuldige dieren moeten bv. 90 dagen aan een stuk tabaksrook inhaleren om daarna opengesneden te worden, kan het perverser. Maar na een tijdje begon het duidelijk te worden dat alle werknemers al binnen zaten. Weliswaar niet op hun gewone plaats, want alle burelen waren donker, maar in de achterliggende ruimtes bij het laboratorium. Via via vernamen we dat Philip Morris aan zijn werknemers had opgedragen om die ochtend tussen 5u en 5.30u al binnen te zijn om toch maar niet geconfronteerd te moeten worden met de Anti Dierproeven Coalitie. Kan het laffer? Wees gerust, Philip Morris, vandaag stonden gedreven activisten uit Leuven en ver daarbuiten al heel vroeg voor de deur, een volgende keer maken we het nog vroeger. Meer informatie over dit gruwellaboratorium vind je hier.

Daarna ging het verder naar de ambassade van Mauritius, Bollandistenstraat 68 te Etterbeek waar we luid en duidelijk, en dit voor de zoveelste keer, ons ongenoegen kenbaar maakten over Mauritius' betrokkenheid bij dierenleed.
Enkele weken geleden kregen we nog nieuwe schokkende undercoverbeelden te zien van wat er in dierproeflaboratoria gebeurt met aapjes die Mauritius verkoopt aan deze labo's. Bekijk deze gruwelijke beelden hier zodat het duidelijk is waarom we er weer stonden.

In de namiddag trokken we naar de beruchte kweker van dieren voor laboratoria Harlan, gevestigd in de Rue Adrienne Bollan 8 te Gosselies/Charleroi. Harlan weet maar al te goed waarom we ook weer hier bij hen stonden, zij zijn nu eenmaal een heel fout bedrijf dat geld verdient met dierenleed. Vandaag stonden we hier extra gemotiveerd, omdat we weten dat we volgende week ook in Nederland voor hun deur staan. Voor de Anti Dierproeven Coalitie zal Harlan een belangrijke target blijven zolang zij dieren verkopen aan laboratoria en investeren in een nieuw te bouwen laboratorium, genaamd Sciencelink, in Nederland.
Meer informatie over Harlan vind je hier.

We eindigden bij het grote GlaxoSmithKline laboratorium, Rue de l'Institut 89 te Rixensart. Hier zitten honderden apen bang hun dood af te wachten. Een tijdje geleden, tijdens één van onze wekelijkse informatiestanden, kregen we nog een verhaal te horen van een technicus die beroepshalve in het verleden regelmatig in de labo kwam. Na het zien van de gruwel die zich hier afspeelt met deze onschuldige dieren, heeft hij zijn baas gevraagd hem nooit meer als technicus naar dit labo te sturen. Hij kon de gruwel gewoon niet meer aan.
De plaatselijke autoriteiten deden er alles aan om ons democratisch recht op protest zo moeilijk mogelijk te maken. Wij weten wel waarom, GSK is echt niet gediend met negatieve publiciteit en protest. En GSK weet ook wel dat de Anti Dierproeven Coalitie het niet bij 1 protest houdt. De beelden van onschuldige apen die systematisch kapot gemaakt worden, en dit terwijl er al zovele alternatieven zijn voor dierproeven, zullen ons keer op keer weer terugbrengen bij dit GSK laboratorium.

Wens je in de toekomst mee met ons de dieren te verdedigen, aarzel dan geen moment en meld je aan op [email protected]