Philip Morris opnieuw onder vuur!

Al enkele maanden voert de Anti Dierproeven Coalitie campagne voor de sluiting van het Philip Morris dierproeflaboratorium in Leuven. Deze week volgde minister van dierenwelzijn Onkelinx ons nog in ons protest, ook zij wil een einde zien aan de onzinnige tabakstesten op onschuldige dieren en wil heel snel een verbod op deze testen.
Dat verheugt ons natuurlijk, maar wij blijven protesteren tot Philip Morris de deuren van zijn gruwelijk lab voor eens en voor altijd sluit.
We vernamen ook nog dat Philip Morris smeekt om een gesprek met minister Onkelinx om haar ervan te overtuigen dat het testen van sigaretten op dieren levensnoodzakelijk is... Doe maar, Philip Morris, geen mens die jullie gelooft.

Op deze grijze vrijdag vatten we al om 7.30u post bij het Belgische hoofdkantoor van Philip Morris, Berchemstadionlaan 72 te Berchem.
We lieten iedere werknemer duidelijk horen wat we vinden van de onzinnige testen die hun bedrijf uitvoert op onschuldige dieren. Philip Morris perswoordvoerder Paul Broeckx, die anders zo graag arrogant uit de hoek komt in de media, was tijdens ons protest nergens te bespeuren. We zullen hier heel snel terugkeren om voor de dieren op te komen.

Daarna ging het richting ambassade van Nepal, Brugmannlaan 210 te Brussel waar we opnieuw duidelijk onze afkeer lieten horen over Nepals plannen om apen te gaan exporteren naar dierproeflaboratoria wereldwijd. Zowel in Nepal zelf als daarbuiten voeren activisten actie om de Nepalese autoriteiten te dwingen deze plannen stop te zetten.

Hierna was het de beurt aan de ambassade van Mauritius, Bollandistenstraat 68 te Etterbeek. Het was niet de eerste keer dat we hier stonden voor de onschuldige dieren. Mauritius verdient grof geld aan het vangen, kweken en exporteren van apen voor de vivisectie industrie. Beeld je de angst van zo'n aapje eens in, weggerukt uit zijn natuurlijke omgeving, gevangen gezet op een kwekerij, daarna urenlang in een vliegtuig om pas dan in de echte hel te belanden, namelijk een proefdierlaboratorium.
Dit moet stoppen!

Eindigen deden we bij de poorten van het Philip Morris laboratorium, Grauwmeer 14 te Leuven.
Wij kunnen burgemeester Tobback perfect begrijpen als hij in de media zegt 'dit laboratorium uit Leuven weg te willen'. Dat wil de Anti Dierproeven Coalitie namelijk ook, en wees gerust, we zullen er alles aan doen om dit te laten gebeuren.
We waren een beetje te vroeg en zagen dat de dierenbeulen die hier werken al klaar stonden om huiswaarts te keren. Zoals gewoonlijk willen ze niet geconfronteerd worden met hun daden. Dit was
natuurlijk buiten ons gerekend, van zodra ze ons zagen, sloten ze opnieuw hun hekken en verstopten zich binnen in hun gruwellaboratorium!
Een wijze raad aan de meer dan 40 dierenbeulen die in dit laboratorium elke dag systematisch dieren kapot maken, begin al maar een andere job te zoeken. Wij zullen nooit opgeven met het bestrijden van jullie gruwelijke praktijken!

De pers was weer erg geïnteresseerd in onze actie. Enkele voorbeelden:
Het Laatste Nieuws

ATV journaal

Deze actiedag werd opgedragen aan de Oostenrijkse dierenrechtenactivisten die al meer dan 2 weken zonder officiële aanklacht in de gevangenis zitten. Enkele onder hen zijn ondertussen al bijna 2 weken in hongerstaking.
Meer info

Meer info (engelstalig)

Wens je een volgende keer mee te doen, contacteer ons dan op [email protected]