05 okt 13

Werelddierendag: ADC staat opnieuw stil bij dierenleed.

Afdrukken E-mail

Voor ADC is het elke dag werelddierendag! Maar omdat vele mensen op 4 oktober net ietsje meer stilstaan bij dieren, organiseerden wij traditiegetrouw een in het oog springende actie.

In de ochtend lieten we luid en duidelijk ons ongenoegen horen tegen het honden- en kattenleed aan de universiteit van Maastricht. In de namiddag hielden we een in het oog springende actie in Luik.

ADC toverde deze stad voor een dag om tot dierenkerkhof! De plaatselijke universiteit heeft de voorbije decennia letterlijk duizenden dieren de dood ingejaagd, dit zullen wij nooit vergeten of vergeven. Als herinnering aan al deze dieren plaatsten we 100 witte kruisen in hartje Luik.

ADC publiceerde trouwens een rapport over het honden- en kattenleed aan deze Waalse universiteit. We probeerden dit rapport tevergeefs te overhandigen, maar kregen enkel een gesloten deur voor onze neus.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Het is 2013, we leven niet meer in de middeleeuwen. Universiteiten (waar in theorie intelligente mensen zouden moeten rondlopen) zouden toch het ethisch besef moeten hebben dat we dieren niet langer als gebruiksvoorwerpen mogen zien. Ik mag er niet aan denken hoe erg al die dieren aan de universiteiten van Maastricht en Luik (maar ook op andere plaatsen) moeten lijden. Opgesloten zitten, niet weten wat er staat te gebeuren, pijn opnieuw en opnieuw, ... Neen, trots op zichzelf moeten diegenen die dit de dieren aandoen of dit leed tolereren niet zijn. Ik daag hen uit 1 keer lang in de ogen van hun 'proefdieren' te kijken voor ze dat dier gaan misbruiken.'

Bekijk hier het rapport over dierproeven aan de Luikse universiteit.

 

word lid van ADC