18 feb 14

Valentijnsactie: 25.000 handtekeningen tegen hondentesten

Afdrukken E-mail

Burgemeester Bakermans van de Gemeente Landerd heeft op Valentijnsdag een mega-hart en een petitie met meer dan 25.000 handtekeningen ontvangen!

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) roept de burgemeester op om ook een burgervader te zijn voor de proefdieren in de Landerd Campus.

ADC campagneleider Molenaar:

'meer dan 25.000 mensen zijn bezorgd over het mogelijke gebruik van honden als proefdier in het dierproefcentrum Landerd Campus in Schaijk. Er staan allemaal lege hondenhokken op de campus. We willen dat deze hokken worden afgebroken zodat honden niet eindigen in het laboratorium. De burgemeester heeft toegezegd een gesprek te faciliteren tussen de Landerd Campus en ADC. We willen graag meer duidelijkheid over de mogelijke komst van proefhonden in het dierproefcentrum.'

In 2012 was de Landerd Campus al voornemens om de kennels aan te passen zodat 150 beaglehonden er gehuisvest konden worden. De Landerd Campus trok het voorstel in na een gesprek met de Gemeente Landerd. 

Molenaar:

'in 2012 werden 1645 honden gebruikt in Nederlandse laboratoria (1). Vooral beagles zijn populair. Deze honden zijn niet te groot, hebben een hoge pijngrens en zachtaardig.  Het is niet voor niets dat beagles gebruikt worden en geen herdershonden. Herdershonden zouden zo'n behandeling nooit pikken.'

Ruim 70 ADC'ers voerden actie bij het Gemeentehuis van de Gemeente Landerd. 

(1). http://www.vwa.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/2044421/aantal-dierproeven-in-2012-gelijk-aan-2011

word lid van ADC