18 dec 13

Stille wake voor de proefdieren van de Universiteit van Luik

Afdrukken E-mail

Op woensdag 18 december hielden 70 ADC-activisten een stille wake aan het rectoraat van de ULg (Universiteit van Luik). Zij wilden het jaar niet afsluiten zonder de dieren te gedenken die ook in 2013 nog massaal gebruikt werden in experimenten. De activisten hadden foto’s van dieren in de handen en er werden kaarsen aangestoken. Een muzikante speelde ingetogen vioolmuziek, wat het geheel nog intenser en aangrijpender maakte. 

Ondanks de bestaande moderne methoden die het gebruik van dieren overbodig maken anno 2013, blijft de ULg zich vastklampen aan verouderde dierproeven. De jarenlange asthma-onderzoeken op honden en katten aan de ULg hebben tot op heden geen effectieve resultaten opgeleverd. In plaats van een les te trekken uit de mislukte pogingen, blijven de onderzoekers koppig doorgaan met de dieren onnodig en zinloos leed te bezorgen.

ADC-voorzitter Danny Flies:

“Honden en katten zijn de trouwste vrienden van de mens. Wij blijven campagne voeren tot er een einde komt aan de angst en de pijn van deze dieren. Niet alleen eisen wij dat de ULg stopt met hen te misbruiken in achterhaalde proeven, wij vragen ook dat de bevoegde politici werk maken van een wettelijk verbod op honden- en kattenexperimenten om deze gruwelpraktijken voorgoed naar het verleden te verbannen!”

 

word lid van ADC