17 juli 13

Het is stikken en slikken voor beaglehonden!

Afdrukken E-mail

Ruim 80 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) voerden dinsdag 16 juli actie tegen dierproeven in Den Bosch en Escharen. Van heinde en ver kwamen zij samen om een stem te zijn voor de dieren.

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

'In de laboratoria van WIL Research zitten honden, muizen, ratten, minivarkens en konijnen die gebruikt worden in giftigheidsexperimenten. Stel je voor dat je lichaam ter beschikking wordt gesteld aan de wetenschap zonder dat je hierom ooit gevraagd hebt? Dat zou toch een grote misdaad zijn?'

WIL Research voert testen uit in opdracht van andere bedrijven. Medicijnen, E-nummers, bestrijdingsmiddelen en chemische producten worden op dieren getest in Den Bosch.

Voor meer informatie over WIL Research: klik hier voor het rapport.

Na Den Bosch werd er luidkeels gedemonstreerd bij de kennels van Jan Rutten in Escharen. Deze honden worden hier gehouden en eindigen uiteindelijk in de laboratoria van MSD Animal Health in Boxmeer. In april werden nog 6 beagles bevrijd door het ADC.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Het is een kwestie van tijd voordat de druk te veel wordt en Jan Rutten stopt. Laat onze protesten een boodschap zijn aan alle laboratoria: dierenleed loont niet, dus stop ermee!'

Media aandacht: protest bij WIL Research:

N24Actueel

Dichtbij.nl

Bd.nl

Media aandacht: protest bij Jan Rutten: 

Arenalokaal.nl

Vroegevogels Vara

Gelderlander

word lid van ADC