Onze Successen

Afdrukken E-mail

Onze Engelse tak, de Anti Vivisection Coalition (AVC), behaalde een geweldig resultaat tegen dierproeven. De gemeente van East Riding of Yorkshire stemde tegen de bouw van een enorme proefdierfokkerij voor 2000 beaglehonden!!!

Het was de tweede keer dat proefdierfokker B&K een vergunning indiende en deze werd nu voor de tweede keer geweigerd. Hoofd van AVC, Luke Steele, was een van de drijvende krachten achter de campagne. Steele:

'We hebben meer dan 40.000 handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad. De publieke opinie is fel gekant tegen hondenexperimenten. Gelukkig heeft de raad geluisterd naar de bevolking, zoals het hoort in een democratie. We zijn ontzettend blij met het resultaat en AVC zal alles op alles zetten om dierproeven volledig te stoppen!'

Jaarlijks worden in Engeland nog vele duizenden beagles gebruikt in experimenten. B&K is een leverancier van deze honden. Het commerciële proefdiercentrum Huntingdon Life Sciences (HLS) is een grote gebruiker van deze dieren. HLS is meerdere malen ontmaskerd als een laboratorium waar dieren mishandeld worden.

ADC voorzitter Danny Flies:

'De beelden waarbij een beaglepuppy van een paar maanden oud op zijn snuit werd gestompt zal ik nooit meer vergeten. We zijn ontzettend trots dat we nu ook een afdeling in Engeland hebben om dierproeven te stoppen om te strijden tegen dierproeven.'

 

word lid van ADC