Onze Successen

Afdrukken E-mail

Vanaf 11 maart 2013 geldt er in Europa een verbod op dierproeven voor cosmetica, mede dankzij acties van ADC en haar vrijwilligers.

Al sinds jaar en dag was er sprake van een verbod op cosmetica dierproeven in Europa. In maart 2013 zou deze ingevoerd worden maar een zeer sterke lobby van de cosmetica industrie tegen deze wetgeving dreigde roet in het eten te gooien.

Vele organisaties, inclusief dierproefvrije cosmeticamerken, pikten dit niet en voerde campagne voor handhaving van de deadline. Het verbod was al vaak genoeg uitgesteld en dat zou nu niet meer gebeuren!

ADC voerde op verschillende momenten campagne bij de grootste boosdoener, L'Oreal! Onze actie in Hoofddorp voor de ingang van het L'Oreal kantoor kon op veel media aandacht rekenen. In februari 2012 werd er met 100 demonstranten actiegevoerd bij L'Oreal in Brussel en bij ICI Paris in Brussel. ICI Paris liet in een reactie weten dat zij de 2013 deadline zouden accepteren.

In januari 2011, stonden ADC-vrijwilligers in konijnenpak en met protestborden de voorzitter van de Europese Commissie Barroso op te wachten tijdens de uitreiking van zijn eredoctoraat door de UGent. We wilden Barroso duidelijk maken dat wij en de bevolking geen uitstel zouden tolereren!

We vroegen ook onze wetenschappelijke adviseur, dr. André Menache, om achter de schermen van het Europese Parlement de nodige contacten te leggen en er voor te zorgen dat de Europese politici op de hoogte waren van de wil van de bevolking.

Een enorme opsteker kwam er toen minister Onkelinx en Minister Schippers ons meldde geen uitstel van 11 maart 2013 te tolereren. We eisten garanties van het kabinet dat ze niet op hun woord zouden terugkomen, en die kregen we!

word lid van ADC