05 dec 2012

Onze Principes

Afdrukken E-mail

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) is een belangenorganisatie voor de dieren in laboratoria. Wij zien onszelf als de advocaat van de proefdieren. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om honden, muizen, ratten, apen, katten, konijnen of welke diersoort dan ook. ADC komt met succes op voor hun belangen door middel van vreedzame protestacties, voorlichting, wetswijzigingen en doordachte campagnes. Daarbij richt ADC zich vooral op Nederland en België waar jaarlijks bijna twee miljoen proefdieren lijden in laboratoria.

ADC ziet dieren niet als gebruiksvoorwerpen, maar als levende wezens die net zoals jij en ik recht hebben op een leven zonder angst en pijn. Een leven dat niet afhankelijk is van de grillen van dierproefnemers. Dieren respecteren en niet misbruiken, dat is waar wij voor staan! Deze filosofie vatten we samen in onze slogan ‘Omdat dieren geen gebruiksvoorwerpen zijn!

Vanuit dit oogpunt kiest ADC ook voor een een plantaardig dieet en biedt tijdens zijn activiteiten enkel veganistische voeding aan.

Anti Dierproeven Coalitie

© Copyright 2012.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief