05 dec 2012
25 okt 12

ADC dumpt apenlichamen op de Lijnbaan in Rotterdam.

Afdrukken E-mail

Woensdag 24 oktober plaatsten 30 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) een afvalcontainer met apenlichamen op de hoek Binnenwegplein/Lijnbaan in hartje Rotterdam.

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

'De Erasmus Universiteit gebruikt nog tientallen apen in experimenten. De apen worden in het laboratorium in kleine kooien gehouden. Zij worden ingespoten met virussen en uiteindelijk als oud vuil gedumpt in een container.'

Met deze symbolische actie laat ADC het verborgen dierenleed zien. Apen zijn voor de Erasmus Universiteit niet meer dan gebruiksvoorwerpen en worden na gebruik weggegooid als afval. Voor ons zijn het levende wezens die recht hebben op een leven zonder pijn en angst.

Molenaar:

'Naast de afvalcontainer met apenlichamen werden spandoeken met een boodschap voor de Erasmus Universiteit getoond aan het winkelende publiek.
Vele voorbijgangers tekenden onze petitie die we gaan aanbieden aan de Erasmus Universiteit.'

ADC roept de Erasmus Universiteit op om het goede voorbeeld te volgen van TNO en de Universiteit van Utrecht. Zij stopten eerder al met invasieve testen op apen. De Erasmus Universiteit heeft sinds 2000 meer dan 750 apen gebruikt in experimenten.

In de ochtend dumpte ADC ook apenlichamen bij de leverancier van apen aan de Erasmus Universiteit. Roberto Hartelust handelt in apen en verkoopt deze arme dieren aan laboratoria door heel Europa.

Er was veel aandacht voor onze actie: Metro, AD, RTV Rijnmond, Radio Decibel, Radio Maginifique Het Erasmus Magazine en Powned.

Anti Dierproeven Coalitie

© Copyright 2012.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief