05 dec 2012

Dierproeven

Afdrukken E-mail

In de Benelux alleen al worden jaarlijks bijna twee miljoen proefdieren gebruikt. Daarnaast worden er eveneens ca. twee miljoen dieren meteen afgemaakt door kwekers omdat ze het verkeerde geslacht hebben voor de dierproef of omdat ze te veel gefokt zijn.

Zonder dat deze dieren er om gevraagd hebben, wordt hun lichamen ter beschikking gesteld van de dierproefindustrie. Zo worden dieren in laboratoria geïnjecteerd met ziektes, worden hun botten gebroken, worden zij gedwongen om een jaar lang een hoge dosering van een chemische stof te slikken. Soms worden de dieren niet verdoofd omdat dat de proef zou beïnvloeden. Proefdieren worden gehouden in krappe, kale laboratoriumkooien. Voor sommige proeven worden zij vastgebonden aan een stoel of tafel. Dat is het trieste leven, het lot van proefdieren.

ADC wil dat dit stopt. ADC ziet dieren niet als gebruiksvoorwerpen, maar als levende wezens die net zoals jij en ik recht hebben op een leven zonder pijn en angst. Een leven waarin het dier het respect krijgt dat het verdient.

ADC is voor wetenschappelijk onderzoek en vooruitgang. Vele wetenschappers bewijzen dat onderzoek zonder het gebruik van dieren kan en dat dit correctere resultaten geeft. ADC eist daarom dat dierproeven vervangen worden door modernere en meer ethische onderzoeksmethoden.

Meer informatie over dierproeven in België vind je hier.

Meer informatie over dierproeven in Nederland vind je hier.

Anti Dierproeven Coalitie

© Copyright 2012.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief