05 dec 2012
26 nov 12

81% van de bevolking wil verbod op honden- en kattenexperimenten!

Afdrukken E-mail

Toen ADC recent peilde naar de mening van de bevolking over dierproeven in het algemeen en apenexperimenten in het bijzonder, vroegen we meteen ook hoe men over honden- en kattenexperimenten denkt.

Ook hier zien we opnieuw een zeer duidelijke afwijzing van deze experimenten. 81% van de bevolking eist een verbod op honden- en kattenexperimenten!
ADC wil dan ook dat de overheid deze cijfers serieus neemt en dat ze luistert naar de wens van de bevolking. ADC eist , geruggesteund door een absolute meerderheid van de bevolking, dat deze experimenten verboden worden en dat al deze dieren meteen overgedragen worden aan mensen die deze honden en katten met liefde zullen opvangen!

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Het is toch ondenkbaar dat er op dit moment honden en poezen gebruikt worden voor experimenten. Experimenten die voor deze lieve dieren pijnlijk zijn, angst brengen en vaak tot de dood leiden.
Aan de universiteiten van Gent, Maastricht en Luik, bij Janssen Pharmaceutica in Beerse, Notox in Den Bosch, GSK in Rixensart, ... ontnemen dierproefnemers honden en katten elke dag al hun basisrechten op een leven zonder angst en pijn. Dag in dag uit worden deze gevoelige dieren herleid tot een anoniem gebruiksvoorwerp waarmee men zonder enige verantwoording te moeten afleggen, kan doen wat men wil. Ik mag er niet aan denken wat deze dappere dieren moeten meemaken. Dit moet stoppen!'

ADC vroeg zijn wetenschappelijk adviseur dr. André Menache een stuk te schrijven om samen met de resultaten van onze enquête te overhandigen aan de overheid. U kan het stuk van dr. Menache hier lezen.

Op 4 en 5 december zal de Anti Dierproeven Coalitie actievoeren tegen het hondenleed in Den Bosch en Gent-Merelbeke. En we zullen die dag hulp krijgen van niemand minder dan Sinterklaas! De Sint is niet alleen een grote kindervriend, hij blijkt ook een warm hart te hebben voor dieren.

Sinterklaas:

'Ik vind het zeer triest dat onze trouwe viervoeters nog gebruikt worden in experimenten. Deze honden zullen nooit daglicht zien, nooit buitenspelen, nooit de aandacht ontvangen die zij verdienen. Ik ga dan ook op 4 en 5 december samen met ADC hondenspeeltjes brengen bij de honden in Gent-Merelbeke en Den Bosch zodat deze dieren tenminste een klein beetje afleiding hebben in hun miserabele bestaan.'

http://issuu.com/anti_dierproeven_coalitie/docs/proeven_op_katten_en_honden?mode=window&viewMode=singlePage&backgroundColor=%23222222

Anti Dierproeven Coalitie

© Copyright 2012.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief