08 feb 14

Minister Onkelinx laat proefaapjes ondanks beloftes in de kou staan.

Afdrukken E-mail

Minister Onkelinx is een echte politicus. Veel beloven, maar tot nu toe weinig doen. Hoe lang vraagt ADC al geen verbod op apenexperimenten. In 2009 verbood de minister (met veel tromgeroffel) experimenten op mensapen. Makkelijk, want er gebeurden toen al enkele jaren geen proeven meer op mensapen. Nu zou minister Onkelinx (enkele maanden voor de verkiezingen) echt iets kunnen betekenen voor de dieren door consequent alle apenexperimenten te verbieden. Ze zou hier veel respect van de bevolking mee verdienen. Want mensen houden van aapjes!

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Er is zelfs een razend populair tassenmerk dat het aapje als zijn mascotte heeft! Het is toch logisch dat we vertederd worden door aapjes. Als je in hun oogjes kijkt, je hen gekke kuren ziet uithalen, hoe schattig is dat niet. Zulke dieren ga je toch niet gebruiken als proefdier? Je gaat überhaupt toch geen enkel dier gebruiken als proefdier? Daar dient een dier toch niet voor?'

Een 80-tal activisten trokken op maandag 3 februari naar het hoofkantoor van Onkelinx' partij, de PS.  Onze eis was duidelijk. Minister Onkelinx, luister naar de bevolking: verbied alle apenexperimenten!

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Toen ik jaren geleden samen met Robert Molenaar ADC oprichtte, was mijn hart gevuld met passie, gedrevenheid en resultaatgerichtheid. Nu, jaren later, is dat nog altijd zo! Nog steeds voel ik dat vuur in heel mijn lijf dat zegt : doe wat je moet doen om de dieren te helpen! Is het niet spijtig dat politici eens ze verkozen zijn hun gedrevenheid om goed te doen snel verliezen? Zouden politici nog de passie om goed te doen in hun hart voelen? De aapjes in laboratoria wachten al jaren op deze regering om haar 'passie' te laten zien en deze apenexperimenten te verbieden. Hoelang moeten ze nog wachten?'

De kabinetsmedewerker van de minister beloofde ons dat de minister de komende weken binnen de regering een wetsvoorstel zal indienen. Laat ons hopen dat dit een degelijk voorstel is waarin een duidelijk omschreven einddatum staat, want met minder nemen wij geen genoegen.

word lid van ADC