09 feb 13

ADC protesteert tegen apenhandel vanuit Mauritius!

Afdrukken E-mail

ADC heeft in het verleden al vele malen luid geprotesteerd tegen de apenhandel van Mauritius. Tijdens ons eerste protest bij hun ambassade in Brussel enkele jaren geleden, vroeg de ambassadeur, dhr. Gunessee ons binnen. De ambassadeur beloofde toen onze grieven op te nemen met de regering in Mauritius.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Maar denken jullie dat we ooit nog iets van dhr. Gunessee gehoord hebben? ADC heeft zelfs nog een tweede gesprek gevraagd om samen met wetenschappers en biologen deze apenhandel te bespreken. Want, beste dierenvriend hou uw vast, Gunessee zei ons toen letterlijk dat Mauritius die aapjes wel moest vangen en verkopen aan westerse laboratoria, er waren er immers te veel... Dat hou je toch niet voor mogelijk. Nee, laat ons eerlijk zijn, dit heeft niks met een teveel aan aapjes te maken, dit heeft enkel en alleen te maken met geld verdienen ten koste van deze dieren. Shame on you Mauritius!'

Meer dan 30 ADC-activisten riepen op maandag 4 februari hun longen uit hun lijf. Zij waren die dag de boze stem van alle proefaapjes!

Onze collega's van het Britse Animal Defenders International (ADI) toonde enkele jaren geleden de horror die de Mauritius-aapjes in westerse laboratoria te wachten staat. Bekijk hieronder hun reportage. Opgelet, niet voor gevoelige kijkers.

word lid van ADC