18 mrt 13

Luikse dierproefnemers maken honden ziek!

Afdrukken E-mail

Onder het mom van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek gebeuren er aan de universiteit van Luik verschrikkelijke dingen met dieren. In het verleden maakte de Anti Dierproeven Coalitie al bekend wat men op deze universiteit uitspookt met honden. Anno 2013 is er niets veranderd.

De Faculteit Veterinaire Geneeskunde van deze universiteit voert nog steeds zieke experimenten uit op honden. Zo werden er verschillende dieren gebruikt voor longonderzoeken. Deze dieren werden gedwongen om minutenlang giftige gassen te inhaleren. De dieren werden opgesloten in aquariumachtige boxen of kregen een gasmasker op. Zo probeerden de dierproefnemers kunstmatig aandoeningen van de luchtwegen op te wekken. Dergelijke experimenten zijn niet alleen wreed maar ook wetenschappelijk onbetrouwbaar. In andere proeven kregen gezonde hondjes via dwangvoeding hoge doseringen van een anti-incontinentiemiddel toegediend om ongewenste bijwerkingen te bestuderen.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Professor Stephane Deleuze is zelfs heel trots op zijn onderzoeken! Hij experimenteert en publiceert er maar op los. Goed voor zijn ego en portefeuille, minder goed voor de dieren die onder zijn mes belanden. Deze dieren worden meestal zo toegetakeld dat men ze na het experiment onmogelijk kan laten adopteren. Dus gebruikt men deze dieren opnieuw en opnieuw en opnieuw tot ze letterlijk helemaal op zijn. Daarna komt voor deze dieren dan eindelijk het moment van verlichting, de dood. Ik mag er niet aan denken hoe erg deze dieren lijden, hoe bang ze zijn. Woede, boosheid en medelijden voel ik. Dit moet stoppen!'

De Anti Dierproeven Coalitie roept de universiteit, zijn ethische commissie en het Deontologisch Comitee op deze experimenten te stoppen. Een grote meerderheid van de bevolking wil een wettelijk verbod op honden- en kattenexperimenten zoals bleek uit een recente enquête. Wordt het dan geen hoog tijd dat men hiermee stopt en dat men de wensen van de bevolking respecteert?

ADC zal dan ook op 30 maart de mensen van Luik over dit leed informeren. Op woensdag 10 april zal ADC actie voeren aan de hoofdzetel van deze universiteit!

word lid van ADC