16 apr 13

Meer dan 100 activisten tegen hondenexperimenten aan de universiteit van Luik!

Afdrukken E-mail

De dag nadat 5 moedige ADC-activisten 6 beagles van veel leed gered hadden, stonden meer dan 100 dierenvrienden aan de hoofdingang van de universiteit van Luik.

Zoals we al eerder melden gebeuren hier onder het mom van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verschrikkelijke dingen met dieren. Luikse dierproefnemers maken honden ziek!

Maar als deze universiteit dacht dat ze ons kwijt waren, dan hadden ze zich wel in ADC vergist. Met meer dan 100 activisten lieten we hen weten wat we van hun dierproeven vinden. En dat ze hier niet blij mee waren was heel duidelijk.

ADC-voorzitter Danny Flies :

'Zolang de universiteit van Luik dieren gebruikt alsof het wegwerpproducten zijn, stemlozen, zullen wij de stem van deze dieren zijn. Zolang er ergens dieren angst en pijn lijden, zullen wij voor deze dieren op de bres staan. Vandaag was natuurlijk een bijzondere dag. Onze harten waren immers nog ietsje meer verwarmend dan anders dankzij de geweldige reddingsactie van de 6 beagles door ADC-vrijwilligers. Ik weet dat de 5 ADC-activisten die op het moment van onze actie op weg waren naar de cel er graag bij hadden geweest. En dat waren ze ook, ze zaten immers alle 5 in onze harten!'

De Anti Dierproeven Coalitie roept de universiteit, zijn ethische commissie en het Deontologisch Comitee op deze experimenten te stoppen. Een grote meerderheid van de bevolking wil een wettelijk verbod op honden- en kattenexperimenten zoals bleek uit een recente enquête. 
Wordt het dan geen hoog tijd dat men hiermee stopt en dat men de wensen van de bevolking respecteert?

 

word lid van ADC