09 nov 13

Luid protest tegen dierenleed aan de universiteit van Luik.

Afdrukken E-mail

Op 6 november trokken ADC-activisten er opnieuw op uit om de stem van de proefdieren te zijn. In de ochtend lieten we luid en duidelijk ons ongenoegen horen over het hondenleed bij Janssen Pharmaceutica Beerse. In de namiddag stonden we voor het hoofdkantoor van de universiteit van Luik (ULg).

Deze universiteit heeft de voorbije decennia letterlijk duizenden dieren de dood ingejaagd, dit zullen wij nooit vergeten of vergeven. Luid was dan ook onze verontwaardiging!
ADC publiceerde trouwens een rapport over het honden- en kattenleed aan deze universiteit. We probeerden dit rapport in het verleden al enkele keren te overhandigen, maar kregen enkel een gesloten deur voor onze neus.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Op enkele maanden tijd verzamelden we met het Europese burgerinitiatief meer dan 1 miljoen handtekeningen tegen dierproeven. De ULg lijkt hier blijkbaar helemaal niet wakker van te liggen. Nee, in plaats van de eis van de burger serieus te nemen, vervalt deze universiteit in het verwijten en zwartmaken van dierenrechtenactivisten. Alles doen ze om toch maar niet over de essentie te moeten praten, namelijk hun gruwelijke en verouderde dierproeven. Maar zoals Ghandi al zei : First they ignore you, Then they laugh at you, Then they fight you, Then you win.'

Persaandacht was er van o.a. La Meuse en radio21.

 

word lid van ADC