15 feb 13

Geen valentijn voor beaglehonden bij Janssen Pharmaceutica!

Afdrukken E-mail

Dierenrechtenactivisten besteden op valentijn extra aandacht aan hondenleed in Beerse.

In de afgelopen 20 jaar hebben onderzoekers van Janssen Pharmaceutica in Beerse vele beaglehonden gebruikt in zeer vreemde en wrede experimenten. Beagles worden blootgesteld aan extreme koude, extreme warmte en aan medicijnen die hartaanvallen en beroertes veroorzaken. De onderzoekers proberen niet te zeer gehecht te raken aan de honden door hen als ‘preparaten’ te zien.

Ook heeft Janssen Pharmaceutica bijvoorbeeld vele gezonde honden vetgemest om ze dan onder dwang dagelijks een dieetpilletje bestemd voor de mens in de maag te spuiten. Alle honden werden gedood want men moest natuurlijk weten hoeveel schade deze dieetpil eventueel zou aanrichten aan de ingewanden. Na een tijd is Janssen hiermee gestopt omdat concurrent GSK eerder op de markt kwam met een dieetpil. Deze dieetpil, Alli, ligt trouwens al onder vuur en is in sommige landen al uit de handel genomen omdat ze, zelfs na uitgetest te zijn op vele dieren, leverschade bij de mens veroorzaakt. Ooit excuses van Janssen Pharmaceutica gehoord voor het leed dat ze de dieren hebben aangedaan? Wij niet.

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) wil dat dit stopt!

ADC-voorzitter Danny Flies :

'Wij hebben enkele weken geleden Ipsos de opdracht gegeven te peilen naar de mening van de Belg aangaande honden- en kattenexperimenten. 81% van de bevolking wenst dat dit wettelijk verboden wordt! Wij eisen dan ook van Janssen Pharmaceutica, maar ook van de regering dat zij de wensen van de bevolking respecteren en stoppen met dit dierenleed. Janssen Pharmaceutica voert deze experimenten louter en alleen uit om commerciële redenen. Zij weten drommels goed dat deze honden- en kattenexperimenten perfect vervangbaar of zelfs niet nodig zijn.'

Een 35tal ADC-activisten, verkleed in beaglepak en met in hun handen een groot roze hart, voerden op 14 februari, valentijnsdag, actie voor de hoofdingang van Janssen Pharmaceutica, Turnhoutseweg 30 in Beerse. Onder het motto : 'Janssen, toon vandaag met valentijn uw hart voor de dieren!' maakten wij heel duidelijk onze afkeer voor dit hondenleed kenbaar.

We waren onder de indruk van de persaandacht! De kranten Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws waren aanwezig. Het persagentschap Belga en het VRT-radionieuws interviewden ADC-voorzitter Danny Flies. En het VRT-televisiejournaal bracht verslag van onze actie.

word lid van ADC