09 juli 13

Fluitconcert tegen hondenexperimenten bij Janssen Pharmaceutica!

Afdrukken E-mail

Op woensdag 3 juli voerde de Anti Dierproeven Coalitie opnieuw actie tegen het hondenleed dat zich afspeelt achter gesloten deuren bij Janssen Pharmaceutica. Een 100-tal ADC-activisten floten dit foute bedrijf uit.

Volgens Frederik Wittock van Janssen Pharmaceutica in de krant Het Nieuwsblad helemaal onterecht! Want 'Het ongemak voor de dieren wordt tot een minimum beperkt. In de medische wereld is het nodig om medicijnen eerst te testen op dieren. In een regime uit het verleden waar we niet mee geassocieerd willen worden, deed men wel medische proeven op mensen. Alle honden in ons bedrijf komen in aanmerking voor adoptie en hebben bijna allemaal momenteel een gastgezin. Onze wetenschappers hebben zelfs al prijzen gekregen omdat ze het aantal proeven op dieren proberen terug te dringen.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Altijd datzelfde plaatje. De dieren hebben het goed, maar je moet ons maar geloven want je mag de dieren wel niet komen bekijken. Insinueren dat wij mensenhaters zijn en massaal wensen over te schakelen op proeven op mensen. Mag ik Janssen toch even herinneren aan het feit dat zij hun medicijnen eveneens massaal op mensen uittesten? En dat verhaaltje over het uitplaatsen van hondjes. Tja, sommige dieren zullen inderdaad met de hulp van dierenwelzijnsgroepjes uitgeplaatst worden. Maar dat is een minderheid! Hoe ga je immers een hond uitplaatsen die je in stukken gesneden hebt? De enige uitplaatsing voor dat dier is in een lijkenzak.'

Geen ongemak voor dieren Janssen Pharmaceutica? Honden worden ingespoten met verschillende doses amfetamines (in de volksmond beter bekend als 'speed') om te bepalen bij welke hoeveelheid de honden in de vereiste staat van waanzin geraken. Vervolgens krijgen de honden antipsychotische medicijnen ingespoten om weer kalm te worden. Janssen Pharmaceutica gebruikt hier zelfs speciale honden voor! De Marshall-hond is een lijn van beagles, speciaal gekweekt voor de proefdierkunde. Deze honden zijn een stuk kleiner dan de normale beagle. Ze zijn nog gemakkelijker in omgang en ook beter te hanteren. Hier kan je ons recentste rapport over Janssen Pharmaceutica lezen. In het verleden heeft Janssen altijd gesteld dat de dieren in hun laboratorium best een goed leven hebben, wij weerleggen deze stelling volledig!

Persaandacht was er o.a. van: De Morgen, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en Radio 2

word lid van ADC