03 jan 14

Is vrijheid niet het mooiste dat er is?

Afdrukken E-mail

Beste dierenvriend, 

Is vrijheid niet het mooiste dat er is?  Voor mij betekent vrijheid kunnen leven zonder andere levende wezens te kwetsen, een warme thuis hebben, geen angst of pijn hebben. Jammer genoeg leven we nog steeds in een maatschappij waarin letterlijk miljoenen levende wezens dit basisrecht ontzegd wordt.  En dat doet me pijn.  In een eerder stuk schreef ik al 'Kon ik maar toveren.' Ik zou meteen al het lijden stoppen.  Bij de meeste mensen staan deze feestdagen in het teken van eten, drinken en verplichte gezelligheid. Voor mij zijn deze dagen altijd weer een periode van bezinning en nadenken.  Denken aan al die dieren die op de feesttafel terechtkomen. Denken aan al die proefdieren die niet weten wat 2014 weer in petto heeft voor hen (wij weten het wel).  Denken aan al die dieren die volgend jaar weer gebruikt worden om de mens te plezieren (dolfinaria, zoo, paardenrennen, ...).  

Terwijl ik dit schrijf, voel ik de emotie in mij opwellen. Maar dan denk ik aan jullie, mijn echte familie, de ADC-familie.  Jullie geven mij elke dag opnieuw de kracht om te strijden tegen onrecht.  De oprechte warmte en genegenheid die jullie mij geven, ligt me zo nauw aan het hart.  Twijfel nooit aan mijn oprechte liefde en respect voor jullie.  Want dat is wat de ADC-familie zo sterk maakt, we zijn er voor de dieren, maar we zijn er ook voor elkaar.

2013 was een bewogen jaar voor ADC, niet in het minst omdat 5 van onze moedige familieleden beagles hebben gered. We hebben op Europees vlak meer dan 1 miljoen handtekeningen verzameld tegen dierproeven, zeg nu nog eens dat de publieke opinie niet aan onze kant staat. We zijn met een Britse afdeling begonnen, er is een doorbraak in het apendossier, we zijn begonnen met het meefinancieren van verschillende opvangcentra voor dieren.  Ik ga niet alles opnoemen, dat zou me te ver doen uitweiden.

Alles wat we gedaan hebben, hebben we samen gedaan.  Als een hechte groep, als een echte familie.  Laat ons samen verder werken, onze armen verder in elkaar verstrengeld als een nog sterkere ketting, voor een betere wereld voor de dieren.

Laat 2014 maar komen, de ADC-familie is er klaar voor!

Warme groeten ,

Danny Flies

Voorzitter

word lid van ADC