05 mrt 13

ADC zet campagne voor sluiting apenloods voort.

Afdrukken E-mail

Afgelopen week voerde ADC opnieuw actie voor de poort van Europa's grootste apenhandelaar. Roberto, Dennis en Raymond Hartelust houden zo'n 1000 apen gevangen in een loods in Tilburg-Noord.

De apen worden verkocht aan proefdiercentra zoals de Erasmus MC en KU Leuven.

'Hartelust, harteloos!' galmde het over het industrieterrein in Tilburg-Noord. Dierenvrienden van de Anti Dierproeven Coalitie voeren al vele jaren een verbeten strijd voor sluiting van de loods.

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

'Sinds 2008 staan we met regelmaat voor de poort van de apenhandelaar. Op deze manier confronteren we Hartelust en zijn we solidair met de opgesloten apen. Ook kiezen we ervoor om de mensen in Tilburg te informeren via een grote optocht, informatiestands en ludieke acties.'

Roberto Hartelust heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader. In Tilburg zit nu al 3 decennia lang een handelaar in apen bestemd voor dierproeven. We hebben geprobeerd om de Gemeente Tilburg te bewegen om in te grijpen.

' De bevoegdheid ligt echter bij de Nederlandse overheid. Daar kunnen we vooralsnog geen potten breken,'

aldus Robert Molenaar.

Toch is de campagne niet voor niets.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Al 85 apen, die ooit in die loods hebben gezeten, zijn gered en ondergebracht bij een gespecialiseerd opvangcentrum. En wat nog belangrijker is: dankzij onze campagne zijn er bedrijven en universiteiten gestopt met apenexperimenten. Hoe minder klanten Hartelust heeft des te beter.
Daarnaast staat opgeven niet in ons woordenboek. Zolang apen in Tilburg, Leuven of Rotterdam zitten opgesloten, zullen wij hun stem zijn.'

 

word lid van ADC