10 mei 13

Hondenblafactie in Escharen!

Afdrukken E-mail

Donderdag 9 mei demonstreerden 175 ADC'ers en 50 honden voor de vrijheid van de opgesloten beagles in Escharen. Hieronder volgt de speech van ADC voorzitter Danny Flies die hij uitsprak tijdens de hondenblafactie.

Beste vrienden,

Denk even terug aan dinsdagavond 9 april (exact een maand geleden). Het was een koude grijze avond. Ik herinner me nog dat ik onze actie tegen hondenexperimenten aan de universiteit van Luik van de dag erna nog uitgebreid overlopen heb voor ik slapen ging. En net zoals jullie dacht ik ook nog even aan al die dieren die ook een zoveelste nacht tegemoet gingen, bang en opgesloten. Want met dat dierenleed gaan wij slapen en staan wij op.

Dierenleed, dieren lijden, zoals die honden hier voor me, bij proefdierkweker Jan Rutten. Ik ben er zeker van dat die beaglehondjes die avond dachten, toen ze voor de zoveelste avond bang, ongeliefd en onzeker de zoveelste kille nacht ingingen: 'Waarom ziet niemand onze angst, waarom hoort niemand onze smeekbede naar vrijheid, waarom laten al die dierenwelzijnsorganisaties met goedgevulde bankrekeningen dit met ons gebeuren.'

5 moedige ADC-activisten hoorden deze noodkreet wel! 5 gedreven ADC-activisten kozen er die avond voor het verschil te maken voor enkele van deze hondjes.
Sandra, Jack, Nadine, Simon en Robert kozen er die dag voor hun eigen vrijheid op het spel te zetten om andere levende wezens de vrijheid te geven!
Sandra, Jack, Nadine, Simon en Robert, zagen, kwamen en brachten redding voor 6 van de honden opgesloten door Jan Rutten!

Waar eens duisternis voor deze dieren was, brachten de 5 ADC-activisten licht.
Waar eens gevangenschap voor deze dieren was, brachten de 5 ADC-activisten vrijheid.
Waar eens angst was voor deze dieren, brachten de 5 ADC-activisten een toekomst zonder angst.
Nee, bij ADC blijft het niet alleen bij woorden en beloftes, wij zetten ook concrete stappen om dit leed te stoppen!

De dag erna las ik in de media de woorden van Jan Rutten. Zijn woorden behoeven eigenlijk geen verdere commentaar : 'Ik sla deze honden op voor het bedrijf Intervet in Boxmeer. Zij gebruiken de honden inderdaad voor dierproeven, maar daar is toch niks mis mee. De emoties zijn heel erg groot bij mij, het is niet niks wanneer er bij je wordt ingebroken. Het is maar goed dat ik die grapjassen vannacht niet ben tegengekomen, want dan was het niet zo ver gekomen. Verder heb ik er niets over te zeggen. Jullie zijn toch alleen maar op zoek naar sensatie."

Wel Jan Rutten, die grapjassen staan hier vandaag. Wat heb je ons nu te zeggen?

De honden redden was een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Burgerlijke ongehoorzaamheid is het opzettelijk en geweldloos breken van de wet, niet uit eigenbelang maar om andere levende wezens te helpen. Mahatma Gandhi en Martin Luther King zijn slechts 2 voorbeelden van activisten die deze vorm van protest hanteerden.
Sandra, Jack, Nadine, Simon en Robert hebben deze vorm van protest gebruikt, niet om zichzelf te verrijken, integendeel zelfs, maar om levens te redden. Levens die anders verwoest zouden worden door de allesvernietigende dierproefindustrie!

Want hoezeer de dierproefindustrie haar best ook doet om dierproeven een beschaafd imago te geven, dierproeven gaan niet over naakte cijfers en rapporten, het gaat over het systematisch kapot maken, vernederen en misbruiken van levende wezens. Honden, poezen, muizen, ratten, konijnen, apen, cavia's, enzovoort.

Toen ik het goede nieuws van de bevrijding vernam, heb ik het volgende citaat van de Ierse filosoof Edmund Burke geplaatst op de facebook-pagina's van Sandra, Jack, Nadine, Simon en Robert:
'All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.'
'Al wat nodig is om het kwaad te laten zegevieren zijn goede mensen die niets doen.'

Ik denk dat ik in naam van iedereen hier aanwezig en van alle dieren, in vrijheid en in gevangenschap, zeg: 'Sandra, Jack, Nadine, Simon en Robert, bedankt dat jullie deze honden gered hebben. Bedankt om de maatschappij een signaal te geven dat vrijheid voor dieren het mooiste is wat er is. Bedankt om hoop te brengen voor dieren die het op dit moment nog niet zo goed hebben als de geredde beagles. Bedankt voor de onbaatzuchtigheid die jullie aan de dag hebben gelegd. Bedankt, we zullen jullie nooit in de kou laten staan, onze steun hebben jullie, wat er ook gebeurt!'

Danny Flies
Voorzitter

word lid van ADC