05 feb 13

Boze ADC-apen bij uitreiking KU Leuven eredoctoraten!

Afdrukken E-mail

Op maandag 4 februari reikte de KU Leuven met veel pracht en praal zijn jaarlijkse eredoctoraten uit.
Diezelfde dag protesteerde activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) opvallend tegen de apenexperimenten die de KU Leuven als enige Vlaamse universiteit nog steeds uitvoert!

ADC-voorzitter Danny Flies:

'Ipsos heeft in opdracht van ADC gepeild naar de mening van de Belg aangaande apenexperimenten. 79% wenst dat dit wettelijk verboden wordt! Slechts een minderheid van de universiteiten blijft krampachtig vasthouden aan verouderde wetenschap. Wij vragen met aandrang aan de KU Leuven dat ze de almaar groter wordende groep van instituten en universiteiten volgt die de voorbije jaren om wetenschappelijke en ethische redenen gestopt zijn met deze experimenten. Na zovele jaren van fundamenteel onderzoek op aapjes naar ziektes zoals Alzheimer en Parkinson zijn we geen stap dichter bij een oplossing van deze aandoeningen. In het belang van iedereen die aan deze ziekte lijdt, KU Leuven, erken dat apenexperimenten niet werken en stap over naar moderne dierproefvrije technieken!'

Meer dan 20 ADC-activisten verkleed als aap stonden met grote borden met de tekst 'Wij willen vrij zijn' langs het parcours waar de stoet met KU Leuven medewerkers en genodigden voorbij kwam.

De kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws stuurden een reporter en fotograaf. Het KU Leuven studentenblad Veto had een interview met ADC-voorzitter Danny Flies. Radio 2 besteedde aandacht aan onze actie in zijn nieuwsbulletin. De kranten Het Nieuwsblad en De Morgen waren slechts 2 voorbeelden van kranten die meteen al aandacht in hun online editie besteedden aan onze actie.

ADC had op 23 januari een geslaagde actiedag bij enkele Vlaamse politieke partijen in het kader van deze campagne.

word lid van ADC