30 dec 14

Een wens van de ene dierenvriend aan de andere.

Afdrukken E-mail

  De korte dagen, de duisternis, het grijze, ze doen ons allemaal wat meer stilstaan bij de dingen. Onze eigen toekomst, de wereld, onze voornemens, onze gezondheid...

Ook ik zit nu wat vaker te mijmeren en nadenken over deze dingen. Zo denk ik deze periode ook vaak aan mijn overleden vader en wat hij mij heeft geleerd. Mede door hem ben ik de man geworden die ik nu ben. Een van de belangrijkste eigenschappen die ik van hem meegekregen heb, is bezorgdheid. Bij mij vertaalt zich dat heel nadrukkelijk in een oprechte bezorgdheid over het lot, leven en lijden van dieren. Dat raakt me heel diep!

Ik ben als man niet beschaamd te zeggen dat ik soms een traantje wegpink als ik weer erge beelden van dierenleed zie. Dat raakt mij nog altijd tot in het diepste van mijn hart en ziel! Maar daarnaast voel ik ook nog heel vaak een woede en boosheid in me. Woede omdat onmensen dieren erge dingen aandoen! Boosheid omwille van de laksheid van onze politici om het lot en de levens van dieren te verbeteren. Deze twee emoties zullen jullie wel niet vreemd zijn. Deze emoties zijn de drijfveer van mijn dierenrechtenactivisme, de fundering als het ware. Dat gekoppeld aan mijn natuurlijke bezorgdheid zorgt ervoor dat ik samen met iedereen binnen ADC dag en nacht vecht tegen het grote onrecht dat dieren wordt aangedaan.

Alles wat ADC en ik doen, staat volledig in het teken van de proefdieren. Het gaat om hun lijden te stoppen, nooit om onze eigen ego's of situatie.

En deze strijd blijft meer dan ooit nodig. De voorbije weken zagen we in de media regelmatig het beeld opduiken van dierproefnemers die het beste voorhebben met hun dieren. Het beeld werd gecreëerd dat al die dierproeven al bij al toch wel meevallen. Meevallen? Aapjes gaten in de schedel boren en verslaafd maken aan cocaïne? De oogjes van muisjes uitlepelen? Konijntjes erge brandwonden toebrengen? Meevallen? Toch zeker niet voor deze dieren! Dierproeven, een noodzakelijk kwaad? Een kwaad, ja!

Wat een contrast met dierenvrienden die oprecht liefdevol omgaan met de dieren waar zij voor zorgen. Ik ga voor een wereld waar alle dieren zonder angst kunnen leven. Waar zij niet langer meer gezien worden als gebruiksvoorwerpen, want dat zijn ze niet. Het zijn individuele wezentjes die ons leven zoveel rijker maken.

Ik wil deze periode dan ook iedereen bedanken die het ons mogelijk maakt die krachtige stem tegen dierproeven te zijn ! Activisten, sympathisanten en donateurs. Samen zijn we die sterke ketting die er uiteindelijk voor zal zorgen dat het ondraaglijke lot van proefdieren zal veranderen in een mooie toekomst zonder angst en pijn.

Ik wens jou, je dieren en al die jou dierbaar zijn een veilig, gezond en gelukkig 2015!

Omdat dieren geen gebruiksvoorwerpen zijn!

Danny Flies Voorzitter

Steun je ADC nog niet? Vanaf 1€ ben je al lid! Jouw steun maakt het verschil voor de proefdieren.

word lid van ADC