30 mrt 14

Beaglebevrijders willen met petitie rechtszaak afdwingen.

Afdrukken E-mail

Is het redden van beagles uit handen van de proefdierenindustrie een misdaad of een heldendaad? Met deze insteek zijn 5 beaglebevrijders een petitie begonnen. Zij willen snel voor de rechter verschijnen om een antwoord op deze vraag te krijgen.

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

'We hebben een verhaal te vertellen. Het verhaal van de anonieme beagle die normaal gesproken geruisloos de dood vindt in een laboratorium. Wij hebben een jaar geleden zes beagles bevrijd en deze hebben nu een geweldig leven. Het wordt nu toch wel eens tijd voor een uitspraak van de rechter."

Via de website www.beaglebevrijders.org kunnen mensen de petitie ondertekenen. We willen minstens 10.000 handtekeningen aan de officier van justitie en de rechter aanbieden om een rechtszaak af te dwingen.

ADC-voorzitter Danny Flies:

'De 5 moedige beaglebevrijders hebben niets om zich over te schamen. Zij deden wat juist was! Met het ondertekenen van de petitie ondersteun je hen en de bevrijdingsactie.'

 De beagles werden 9 april 2013 bevrijd uit een proefdierfokkerij in Escharen, Brabant. De honden waren bestemd om gebruikt te worden in experimenten. De dieren zouden anders ingespoten worden met experimentele vaccins en afgemaakt worden. Nu zijn de honden ondergebracht bij gastgezinnen.

Support de ADC-beaglebevrijders en teken de petitie: www.beaglebevrijders.org

word lid van ADC