28 feb 13

AstraZeneca, toon je hart voor laboratoriumhonden!

Afdrukken E-mail

Een dertigtal dierenvrienden protesteerden woensdag 27 februari voor de vrijlating van honderden beaglehonden bij de ingang van AstraZeneca in Zoetermeer.
Gestoken in tientallen hondenpakken en met reuzenharten roepen zij het bedrijf op om een hart te hebben voor de trouwe viervoeters.

ADC-campagneleider Robert Molenaar:

'AstraZeneca is een internationaal opererende farmaceut. Nu hebben zij besloten om de onderzoeksafdelingen in Zweden te sluiten waardoor honderden opgesloten beaglehonden overbodig worden. AstraZeneca dreigt de honden te verkopen aan laboratoria. Dit terwijl er vele gezinnen in Nederland bereid zijn om de beagles op te vangen om ze het leven te geven dat zij verdienen!
Honden worden nog veelvuldig gebruikt in giftigheidsonderzoek. De honden moeten maandenlang pillen slikken om te onderzoeken of deze mogelijk giftig zijn. 'Er zijn veel betere alternatieven voor handen dan het gebruiken van deze ouderwetse onderzoeksmethoden. Het wordt hoog tijd voor ethisch verantwoord, dierproefvrij onderzoek.'

In het holst van de nacht werden 80 proefhonden van Zweden naar Engeland vervoerd. Zij gaan een zekere dood tegemoet. Op dit moment zitten nog zo'n 250 honden in de kennel van AstraZeneca.

word lid van ADC