16 mrt 14

ADC zal nooit zijn ogen sluiten voor het leed in Luik.

Afdrukken E-mail

Op 12 maart trokken ADC-activisten er opnieuw op uit om de stem van de proefdieren te zijn. Op de middag voerden we een in het oog springende actie tegen de uitbreiding van het aantal dierproeven aan de universiteit van Hasselt. In de namiddag stonden we voor het hoofdkantoor van de universiteit van Luik (ULg).

Deze universiteit heeft de voorbije decennia letterlijk duizenden dieren de dood ingejaagd. Zoals we al eerder meldden, gebeuren hier onder het mom van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verschrikkelijke dingen met dieren. Lees hier ons rapport (Luikse dierproefnemers maken honden ziek!)

Deze universiteit getuigt trouwens ook van een verregaande arrogantie! Openheid, communiceren met ADC, nee daar gelooft de ULg niet in. 

ADC-voorzitter Danny Flies:

'64% van de Belgen wil volgens een Ipsos-enquête een einde aan alle dierproeven. Blijkbaar is die boodschap, die duidelijke roep naar verandering nog niet doorgedrongen tot in Luik. Daarom dat we hen tijdens onze actie luid duidelijk maakten wat we willen, een einde aan het dierenleed in Luik!'

 Meer dan 50 ADC-activisten lieten duidelijk hun ongenoegen over het dierenleed in Luik horen.

word lid van ADC