20 dec 13

Aap in nood vraagt asiel aan bij KU Leuven-rector Torfs.

Afdrukken E-mail

Volgens Van Dale woordenboek betekent ‘asiel aanvragen’ een veilig toevluchtsoord opzoeken.

Op donderdag 19 december 2013 vroeg een aap asiel aan bij rector Torfs. De aap is bang voor zijn leven. Hem staat enkel gevangenschap en marteling te wachten in het KU Leuven Gasthuisberg laboratorium. De aap zocht dan ook de veiligheid van het rectoraat op en vroeg met aandrang asiel aan bij rector Torfs!

Om hem te beschermen tegen KU Leuven medewerkers die van plan zijn levensbedreigende handelingen op hem uit te voeren, vergezelden activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) de aap bij zijn smeekbede aan rector Torfs.

Rector Torfs ontving ons en beloofde dat hij zich ging ontfermen over het diertje. Als dank voor de constructieve houding van de rector, speelde een ADC-vrijwilliger een ingetogen vioolstuk, speciaal voor rector Torfs. ADC's kerstgeschenk voor een rector waar mee te praten valt.

ADC-voorzitter Danny Flies:

"We wilden enerzijds in deze kerstperiode beroep doen op de goodwill van de rector en hem vragen open te staan voor het leed van de apen die op dit ogenblik in Leuvense labo's verblijven. Anderzijds wilden we met deze zoveelste actie de rector duidelijk maken dat het niet bij praten alleen mag blijven en dat er op een bepaald moment resultaten moeten komen. ADC zal actie blijven voeren tot de KU Leuven stopt met deze apenexperimenten"

 

Persaandacht was er o.a. van Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Radio 2, ROBV tv, persagentschap Belga, ...

word lid van ADC