DIERENVRIENDEN ZOETERMEER SCHRIKKEN VAN PLANNEN GEMEENTE VENRAY


In het drukke winkelcentrum van Zoetermeer stonden vrijwilligers van de Anti Dierproeven Coalitie met een informatietafel. Vele mensen kwamen spontaan naar ons toe om een handtekening te zetten tegen dierproeven en dierenleed. De dierproefvrije productenfolder werd massaal uitgedeeld en kon op veel bijval rekenen. De plannen van de Gemeente Venray om een dierproefcentrum neer te zetten kon daarentegen buigen op weinig sympathie. Afschuw en onbegrip over zo weinig mededogen voor de allerzwaksten in onze samenleving: de dieren.

De protestborden en de folders bereikten opnieuw duizenden mensen. Lokale politici zullen zich druk moeten maken over het imago van Venray. Een plek synoniem voor gruwelijke experimenten op dieren! Zal 'Venray' de nieuwe 'Rijswijk' worden? Zal men straks over Sciencelink denken zoals men over de apenhel BPRC denkt?
In 2008 zal deze vraag beantwoord worden. We zullen er alles aan doen om de bouw van een nieuwe hel voor dieren te voorkomen.

De Anti Dierproeven Coalitie zal ook in de toekomst blijven informeren en protesteren. We willen de vele dierenvrienden in Zoetermeer bedanken voor hun steun.