Protest tegen Sciencelink vanaf nu ook in Duitsland

Activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) hebben vandaag samen met Duitse en Engelse collega's gedreven actie gevoerd tegen de bouw van een nieuw dierproefcentrum in Venray.
Voor diegenen die het nog niet weten, het lukt niet al te best om dit project, genaamd Sciencelink, van de grond te krijgen. Wethouder Heldens, die zich bezighoudt met het zoeken naar investeerders, is zo radeloos dat hij nu ook in Duitsland bedrijven probeert te ronselen. Maar dat is buiten ADC gerekend.

Bijna overal waar we kwamen, werden we opgewacht door een afgevaardigde van het bedrijf. Allemaal bevestigden ze ons schriftelijk nooit met Sciencelink in zee te zullen gaan. Men wil niet het risico lopen om blijvend geconfronteerd te worden met activisten van ADC. Zo belde CEO Dr. Peter Welters van Phytowelt een dag voor de geplande demonstratie op om mee te delen absoluut niet geïnteresseerd te zijn in Sciencelink. Hiermee voorkwam hij protest voor de deur.

Statement van Miltenyi Biotec

Statement van Hölzer Diagnostika

Statement Biotrend

Statement ARTES Biotechnology

Het is duidelijk na een geslaagde eerste actiedag in Duitsland, dat ook hier niemand op Sciencelink zit te wachten. Wij zijn benieuwd of Heldens tijdens zijn prospectiegesprekken in Duitsland ook vertelt aan potentiële investeerders in Sciencelink dat ze er langdurige en gedreven protesten gratis bovenop gaan krijgen? Want dat is wat zal gebeuren en dat we het menen hebben we vandaag al bewezen.

Gemeente Venray, wethouder Heldens en iedereen die denkt te moeten investeren in Sciencelink, wij zullen nooit ons protest stoppen. Wij zullen nooit tolereren dat Sciencelink er zal komen.

Bekijk het filmpje Sciencelink goes Germany