KRACHTIG PROTEST BIJ HARLAN EN PHILIP MORRIS

Vrijdag 19 oktober - meer dan 20 Belgische en Nederlandse activisten van de Anti Dierproeven Coalitie confronteerden een hele dag bedrijven die geld verdienen met dierproeven, dus met dierenleed.

Na succesvolle en gedreven demo's in o.a. Nederland, Italië en Duitsland was het vandaag de beurt aan België om bij Harlan, een belangrijke kweker van dieren voor de dierproefindustrie te protesteren. Harlan, gevestigd in Charleroi, wist goed waarom we er stonden. Elke dag worden hier onschuldige dieren gekweekt, vastgehouden en misbruikt. Geen wonder dat geen enkele medewerker de confrontatie met ons aandurfde. Meer dan 2 uur maakten we met behulp van megafoons, banners, foto's onze afschuw voor deze onmensen kenbaar. Wij weten wat er in kwekerijen zoals Harlan gebeurt, wij hebben het zelf gezien en zullen daarom nooit rusten om op te komen voor de dieren waar Harlan groot geld mee verdient. Denk vooral niet, Harlan, dat jullie ooit rust zullen kennen, waar jullie ook zitten, keer op keer zullen we terug komen, tot de laatste kooi leeg is! Een interview met een voormalig Harlan medewerker kan u hier lezen.

Daarna was het de beurt aan het Philip Morris Laboratorium Leuven. Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weet ondertussen iedereen. Dat roken een vrije keuze is voor de mens mag ook duidelijk wezen. Dat dieren deze vrije keuze echter niet hebben, wordt bewezen door de producent van o.a. Marlboro.

In het Philip Morris research laboratorium te Leuven, zitten vele dieren bang hun dood af te wachten. Dagelijks worden hier onschuldige muizen, ratten, ... getest op sigaretten. Tot nu toe kon Philip Morris dit in alle anonimiteit doen. De Anti Dierproeven Coalitie heeft hier echter verandering in gebracht. Vandaag was het de eerste keer dat we alle dierenbeulen die hier werken, confronteerden met de gruwel waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Maar wees gerust, het was niet de laatste keer.
Toen we arriveerden zagen we bijna alle medewerkers met de staart tussen de benen het laboratorium haastig verlaten. Zoals gewoonlijk zijn mensen die geld verdienen met dierenleed niet erghappig op de aanwezigheid van de Anti Dierproeven Coalitie. We lieten hen één voor één duidelijk merken wat we van hen denken.

Laat het duidelijk zijn voor iedereen die geld verdient met dierproeven, de Anti Dierproeven Coalitie ZAL jullie komen confronteren!!!