Luid protest
tegen dierproeven
in hartje Amsterdam

Amsterdam, Valentijnsdag.
Proefdierlaboratoria zoals Huntingdon Life Sciences (HLS) kunnen niet zonder de volgende drie"partners". Klanten, leveranciers van materialen en dieren en financiers. Vandaag hield de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) een duidelijk protest bij enkele van die "partners" .

We begonnen bij Thermo Fisher Scientific (Landsmeer). Deze leverancier is niet te beschaamd om marteltuigen te verkopen aan Europa's gruwelijkste lab HLS, maar is wel te beschaamd om hierover met ons te praten. We lieten de personeelsleden die zich binnen verscholen de gruwelijke foto's zien van aapjes die opengesneden waren, verminkte konijntjes en gemartelde beagles. Dit is wat er elke dag gebeurt in HLS. Klik hier voor het meest recente rapport over dit gruwellaboratorium.
Geen leuke plaatjes Thermo Fisher, maar wel de realiteit. En hoe erg jullie ook je best doen om ons te negeren, deze martelingen van onschuldige dieren gebeurt wel met materialen door jullie geleverd. Hoe fout kan je als bedrijf wel niet zijn?

Ons volgend protest van de dag bracht ons naar de Amsterdamse binnenstad. Hier in een luxepand aan de grachtengordel zit Van der Moolen. Zij zijn een financiële "partner" van HLS. Vander Moolen is een belangrijke makelaar op de NYSE. Dit wil zeggen dat zijn fungeren als tussenpersoon tussen de beurs enerzijds en de koper anderzijds. Bovendien zijn zij aandeelhouder van NYSE, waardoor zij eigenlijk medeëigenaar zijn van NYSE. Reden genoeg voor ons om hen te bezoeken en van hen te eisen dat ze alle contacten met HLS verbreken. Vander Moolen kan hier wel degelijk het verschil maken, maar verkiest dit niet te doen. Vanachter hun ramen stond het personeel ons uit te lachen. Hoe harteloos kan je zijn? Arrogant staan lachen met de foto's van kapotgemaakte dieren. Dit bewijst slechts één ding : dat het Van der Moolen personeel harteloos is en niets geeft om dierenleed. Het woord liefde (speciaal op deze Valentijnsdag) is hen onbekend. Zolang het maar geld opbrengt. Wel, Vander Moolen wij geven wel om dierenleed. Daarom stonden we bij jullie op de stoep voor meer dan een uur in de gietende regen de dieren te verdedigen.

Hierna ging het richting NYSE Euronext. Deze gefuseerde beurs handelt sinds 22 december 2006 opnieuw in aandelen van HLS. Meer info vind je hier : Euronext.

2 Uur stonden we aan de hoofdingang van Euronext. De steun die we van voorbijgangers kregen, was hartverwarmend. We vertelden iedereen luid en duidelijk waaraan Euronext zich schuldig maakt, dierenleed op grote schaal. De vele voorbijgangers die stopten om naar ons te luisteren, waren oprecht geschokt over Euronext's foute beslissing. Hoe kan je nu aandelen verkopen van een laboratorium waar permanent 70.000 dieren bang hun onnodige dood zitten af te wachten. Bij het verlaten van hun kantoor liepen vele Euronext medewerkers beschaamd weg. Ja, wij zouden ook beschaamd zijn als we geld zouden verdienen met de dood van onschuldige dieren! NYSE Euronext, niemand heeft jullie verplicht om in zee te gaan met HLS. Het was jullie eigen vrije keuze, gemaakt uit platvloers winstbejag. Weet dan ook dat het de keuze van de Anti Dierproeven Coalitie is om jullie te blijven confronteren met jullie betrokkenheid bij dierenleed.

Wil je met ons meewerken, contacteer ons dan [email protected]