LUID PROTEST DOOR DE STRATEN VAN VENRAY

Op het Henseniusplein/Schouwburgplein kwamen om 14.00 dierenvrienden uit heel het land en ver daarbuiten samen om te genieten van heerlijke cupcakes, soep, taartjes en tofubroodjes. De informatiestands werden goed bezocht en raamposters werden meegenomen. Marjam, inwoonster van Venray en eigenaresse van beagle Joep, gaf een motiverende speech. 'Ik zal mij inzetten voor de dieren tot mijn laatste adem' was haar belofte aan de vele toehoorders.

Om 16.15, nadat alle fakkels waren uitgedeeld begon de stoet te lopen. 'Sciencelink - Schande voor Venray!' galmde door de straten. 300 woedende dierenvrienden, met protestborden, spandoeken en megafoons liepen stapvoets door hartje Venray.

Ondanks de regen zat de spirit er goed in. Mede ook door de sympathie die we ontvingen van voorbijgangers die hun duim opstaken. Uiteindelijk wil niemand een dierproefcentrum in Venray. De route liep langs de Zuidsingel en ging het St. Antoniusveld in. Hier woont de heer Heldens, wethouder bij de gemeente Venray. Hij promoot Sciencelink en probeert huurders en kopers te vinden - overigens zonder succes. De hele wijk stond op zijn kop. Buurtbewoners stonden buiten en hingen uit de ramen.
Aangekomen bij het huis van Heldens hielden we een korte toespraak over Sciencelink en het gebrek aan empathie van Heldens voor de dieren. Daniël, 9 jaar, legde een krans voor de deur als symbool voor al die dieren die gepijnigd gaan worden in Venray.

Nog altijd schreeuwden de mensen de longen uit hun lijf; "stop dierproeven - stop Sciencelink!". Aangekomen bij de 'zichtlocatie' aan de A73 werden we getracteerd op koffie, thee en warme soep. Danny Flies hield een geweldige toespraak en wees iedereen op de feiten. We kunnen Sciencelink stoppen.
Het is aan ons om het verschil te maken voor alle dieren die sterven in laboratoria.

Er is geen plek voor een nieuw dierproefcentrum. Niet in Venray, niet in Nederland, niet in België. Het is aan ons allen om een einde te maken aan het lijden van de dieren.

Bij deze willen we iedereen bedanken voor de geweldige inzet!